Po zmagi nad Federerjem le do ene igre

Na teniškem mastersu v Londonu Kevin Anderson nadigral Keija Nišikorija.
Fotografija: Kevin Anderson je prišel do najbolj prepričljive zmage v karieri.
FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kevin Anderson je prišel do najbolj prepričljive zmage v karieri. FOTO: Reuters

Hitro se spreminjajo stvari v tenisu, en dan si na vrhu, drugi na dnu. Kei Nišikori je v nedeljo na mastersu v Londonu ugnal Rogerja Federerja, resda s precejšnjo Švicarjevo pomočjo, danes pa je Japonec proti Kevinu Andersonu osvojil zgolj eno igro … Južnoafričan je bil po 64 minutah boljši s 6:0, 6:1.

Kei Nišikori je v nedeljo izkoristil Federerjevo zares bledo predstavo in do zmage prišel ne kriv ne dolžen (mu je pa resda uspel en izjemen polvolej z osnovne črte), danes je bil Japonec tisti, ki nikakor ni našel pravega ritma. Le da je bil zanj pogled na semafor še toliko hujši, Anderson je dobil prvih enajst iger, Nišikoriju je grozilo celo, da bo ostal na ničli, kar se je doslej na sklepnih turnirjih pripetilo zgolj enkrat. Leta 2005 je namreč v Šanghaju Federer ugnal Gastona Gaudia s 6:0, 6:0 …

»Na to bom skušal čim hitreje pozabiti. Nekaj je bilo narobe. Ne vem, zakaj nisem igral dobro, zakaj sem delal toliko napak. Preprosto nisem čutil žogice, to ni bil moj dan. Upam, da bo dan treninga to popravil in da se bom s pozitivnimi občutki lotil naslednjega dvoboja,« je zmajeval z glavo Nišikori, ki je s tem izenačil svoj najhujši poraz v karieri – leta 2008 ga je v Stockholmu Robin Söderling ugnal s 6:1, 6:0. Japonec (še pred kratkim je bil v Parizu v dveh nizih boljši od Andersona) se bo moral zbrati do četrtka, saj ostaja v igri za napredovanje, bo pa moral v zadnjem predtekmovalnem dvoboju premagati Dominica Thiema.

Z Avstrijcem je že opravil Anderson, ki je bil danes popoln gospodar igrišča v areni O2 in prišel do najbolj zanesljive zmage v karieri. Južnoafričanov pritisk na tekmeca je bil konstanten, priigral si je kar 12 žogic za break, svoje igre je z odličnimi servisi zlahka osvajal, na koncu je dobil 66 odstotkov točk. »To je bil eden mojih najboljših dvobojev v karieri. Dobro sem vračal servis, napadal, nisem podarjal točk. Moja samozavest je s tem le naraščala, pri Keiju pa je šlo v drugo smer. Z mojega vidika je bilo to fantastično opravljeno delo,« je bil razumljivo zadovoljen Anderson, ki trdno zaseda 1. mesto v skupini Lleyton Hewitt, v kateri ga zdaj čaka še ena partija, proti Federerju, ki ga je doslej ugnal le enkrat, a je bila zato ta zmaga toliko slajša. Do nje je namreč prišel na letošnjem Wimbledonu, kjer je v četrtfinalu zaostajal že z 0:2 v nizih, nato pa petega dobil s 13:11: »Veselim se dvoboja z Rogerjem, prepričan pa sem, da bo pokazal veliko več, kot je v uvodnem nastopu.«
 

Đokovićeva misija nemogoče


Jutri sta na sporedu dvoboja v skupini Guga Kuerten, sploh prvi na papirju veliko obeta, v praksi pa bi bilo lahko to videti tudi povsem drugače. Ob 15. uri po srednjeevropskem času se bosta namreč pomerila prvi in peti igralec sveta, na turnirju pa prvi in tretji nosilec, Novak Đoković in Aleksander Zverev. V njunih medsebojnih dvobojih je za zdaj 1:1, a na trdi podlagi je bil prejšnji mesec v Šanghaju Nole zanesljivo boljši 6:2, 6:1. Srb se zdi neustavljiv, status prvega favorita pa je potrdil tudi v dvoboju z Johnom Isnerjem (ta se bo jutri meril z Marinom Čilićem). »Trikrat sem osvojil igro na Johnov servis, kar se zdi pogosto misija nemogoče, a bil sem v pravem trenutku na pravem mestu,« je »preprost« recept razkril Đoković, ob katerem se Isnerjevi servisi pogosto ne zdijo prav nič posebnega, saj jih tako zelo dobro vrača.

Preberite še:

Komentarji: