Polona Hercog potegnila krajšo v dvoboju veterank

Mariborčanko je v 2. kolu WTA turnirja v Clevelandu ustavila Romunka Irina-Camelia Begu, ki je bila v dveh nizih boljša s 7:6, 7:5.
Fotografija: Polona Hercog je v Clevelandu po odlični partiji v prvem kolu, v drugem po tesnem dvoboju ostala praznih rok proti romunski tekmici. FOTO: Eric Bolte/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Polona Hercog je v Clevelandu po odlični partiji v prvem kolu, v drugem po tesnem dvoboju ostala praznih rok proti romunski tekmici. FOTO: Eric Bolte/Usa Today Sports

Slovenska teniška igralka Polona Hercog ne bo igrala v četrtfinalu teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom 200.000 evrov v Clevelandu v ZDA. Igralko iz Kamnice pri Mariboru je v drugem krogu premagala izkušena Romunka Irina-Camelia Begu, ki je bila boljša od Slovenke z 2:0 v nizih, s 7:6 (5), 7:5.

Begujeva, 74. igralka sveta, ki bo v četrtek dopolnila 31 let starosti, se bo v četrtfinalu pomerila z Belorusinjo Aljaksandro Sasnovič, ki je izločila peto nosilko iz Argentine Nadio Podorosko s 6:7 (9), 6:4, 6:4.

Tridesetletna Hercogova, 85. igralka sveta, je v uvodnem kolu gladko s 6:2 in 6:2 ugnala osem let mlajšo Američanko Mario Mateas, ki na svetovni jakostni lestvici WTA zaseda 342. mesto.

Hercogova je bila zadnja preostala slovenska predstavnica na turnirjih serije WTA ta teden.

Preberite še:

Komentarji: