Prvi dan z Egiptom 1:1

Aljaž Bedene zmagal, Blaž Rola izgubil v Davisovem pokalu.
Fotografija: Aljaž Bedene je zanesljivo ugnal Mohameda Karima Maamouna. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je zanesljivo ugnal Mohameda Karima Maamouna. FOTO: Tomi Lombar

Kairo – Slovenska teniška reprezentanca je dobila le eno točko v uvodnih dveh dvobojih prvega dne Davisovega pokala druge evroafriške skupine v Egiptu. Aljaž Bedene je brez težav upravičil vlogo favorita, Blaž Rola pa je proti prvorangiranemu domačemu igralcu zapravil zaključno žogico in izgubil v podaljšani igri tretjega niza.

Bedene je sicer izgubil uvodno igro prvega niza, a se takoj vrnil v igro in po točno uri igre dobil prvi niz s 7:5. V drugem je prešel v vodstvo s 4:1, nato pa je Mohamed Karim Maamoun zaradi izčrpanosti predal partijo.

Rola je na peščenem igrišču v teniškem centru El Gezera preživel dve uri in 22 minut. Po izgubljenem prvem nizu s 4:6 je naslednjega proti Mohamedu Safwatu dobil s 6:1, v tretjem pa vodil z 2:0 in pri 5:3 serviral za zmago. Prve priložnosti ni izkoristil, prav tako ne zaključne žogice pri 5:4, zapravil pa je tudi vodstvo 4:2 v podaljšani igri.
 

Jutri najprej dvojici


V primeru uspeha bi se Slovenija, ki je zdaj članica druge evroafriške skupine, uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino 1, ki bodo na sporedu marca 2020, v primeru poraza pa jo junija, julija ali avgusta 2020 čakajo kvalifikacije za svetovno skupino 2.

Jutri z začetkom ob 9.30 se bosta najprej pomerili dvojic. Slovenijo bosta zastopala Bedene in Rola, nato pa sta na sporedu še dva dvoboja posameznikov.

Egipt : Slovenija 1:1
Maamoun : Bedene 5:7, 1:4 vdaja Maamoun
Safwat : Rola 6:4, 1:6, 7:6 (4)
 

Komentarji: