Rafter v Umagu nad Ivaniševića, nato v Dalmacijo

Eden vrhuncev 30. turnirja ATP v Umagu bo jutrišnja ekshibicijska ponovitev finala Wimbledona 2001.
Fotografija: Patrick Rafter se v Umagu pripravlja na jutrišnjo ponovitev finala Wimbledona 2001 proti Goranu Ivaniševiću. FOTO: ATP Umag 2019
Odpri galerijo
Patrick Rafter se v Umagu pripravlja na jutrišnjo ponovitev finala Wimbledona 2001 proti Goranu Ivaniševiću. FOTO: ATP Umag 2019

Teniški turnir v Umagu, ki ga je najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene začel z zmago proti lanskemu zmagovalcu Italijanu Marcu Cecchinatu, bo imel jutri nekaj wimbledonskega blišča. Na štadionu v Stella Marisu bosta ob 22.00 loparje prekrižala finalista iz leta 2001 Goran Ivanišević in Patrick Rafter.

Nekdanji avstralski teniški as je danes prispel v Umag in tudi opravil prvi trening pred »velikim« dvobojem. »Zelo sem vesel, da sem po 30-urnem letu naposled prispel v Umag. Izjemno je spet videti Gorana in obiskati ta kraj, ki je lepši, kot mi ga je opisal. Ne veselim se le ekshbicije v Umagu, temveč tudi tega, kar čaka potem. Po dvoboju odhajam za nekaj dni v Dubrovnik in na Korčulo,« je povedal nekadnji prvi igralec sveta in dvakratni zmagovalcem odprtega prvenstva ZDA, ki je pred 18 leti v Wimbledonu presenetljivo izgubil proti Ivaniševiću.

Nekdanji avstralski teniški as se bo iz Umaga podal na dopust v Dalmaciji. FOTO: ATP Umag 2019
Nekdanji avstralski teniški as se bo iz Umaga podal na dopust v Dalmaciji. FOTO: ATP Umag 2019


Hrvat, ki se je na turnir uvrstil šele s povabilom prirediteljev, je bil za največji uspeh v karieri boljši s 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. In kakšen tenis bodo gledalci videli, ko bosta zaigrala zdaj 46-letni Rafter in leto starejši Ivanišević? »Čeprav nisva v vrhunski formi, bo vsem všeč, kar bova prikazala,« je še povedal Rafter.

Čeprav nisva več v vrhunski formi, bodo gledalci zadovoljni, obljublja Patrick Rafter. FOTO: ATP Umag 2019
Čeprav nisva več v vrhunski formi, bodo gledalci zadovoljni, obljublja Patrick Rafter. FOTO: ATP Umag 2019

Preberite še:

Komentarji: