Rola uspešno začel kvalifikacije na US Opnu

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je uspešno začel kvalifikacije na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku.
Fotografija: Blaž Rola (na fotografiji) proslavlja zmago na portoroškem turnirju. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Odpri galerijo
Blaž Rola (na fotografiji) proslavlja zmago na portoroškem turnirju. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

V uvodnem kolu je Blaž Rola po uri in 11 minutah igre ugnal Kazahstanca Dmitrija Popka s 6:2 in 7:5. V drugem kolu se bo pomeril z Italijanom Gian Marcom Moronijem.

Rola, 179. igralec sveta, je tri mesta nižje uvrščenega Kazahstanca nadigral v prvem nizu, ki ga je dobil z odvzemom servis. Bolj izenačena sta bila igralca v drugem, ko je slovenski igralec do prve priložnosti za »break« prišel v 12. igri, jo izkoristil in se uvrstil v nadaljevanje.

Glavni del turnirja na odprtem prvenstvu ZDA se bo začel v ponedeljek. Lani turnirja zaradi pandemije covida-19 niso priredili.
 

Prerazporejen denarni sklad, več denarja za kvalifikacije


eniški igralci si bodo na odprtem prvenstvu ZDA razdelili 57,5 milijona dolarjev (48,86 milijona evrov). Sredstva pa so prireditelji nekoliko prerazporedili in že v kvalifikacijah si bodo igralci in igralke razdelili šest milijonov dolarjev (5,1 milijona evrov), kar je 66 odstotkov več, kot leta 2019, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prireditelji so tudi tokrat pripravili natančen razrez. Nastop v uvodnem kolu glavnega turnirja je vreden 75.000 dolarjev (63.735 evrov), v drugem 115.000 dolarjev (97.710 evrov). Manj pa je v izvedbi 2021 namenjeno najboljšim. Zmagovalca v moški in ženski kategoriji bosta dobila po 2,5 milijona dolarjev, finalista po 1,25 milijona dolarjev (2,12 oziroma 1,06 milijona evrov).

Prireditelji v New Yorku ne skrivajo, da so se za prerazporeditev nagradnega sklada odločili iz solidarnosti z nekaj slabšimi igralci. Te je v letu 2020 »koronska kriza« bolj prizadela, zato jim tokrat namenjajo nekaj več sredstev.

Preberite še:

Komentarji: