Šarapova s posebnim povabilom v Stanfordu

»Vesela sem vrnitve v Stanford in hvaležna prirediteljem za posebno povabilo, njihovo zaupanje mi veliko pomeni.«

Objavljeno
15. junij 2017 10.45
J. P.
J. P.

Stanford - Prireditelji teniškega turnirja WTA v Stanfordu, ki se ima zgoditi med 31. julijem in 6. avgustom, so se odločili posebno povabilo nameniti ruski zvezdnici Mariji Šarapovi, ki se je aprila vrnila na igrišča po prestani 15-mesečni dopinški kazni zaradi zlorabe meldonija. Ta čas 173. igralka sveta se bo na ameriškem turnirju predstavila prvič po letu 2011.

»Vesela sem vrnitve v Stanford in hvaležna prirediteljem za posebno povabilo, njihovo zaupanje mi veliko pomeni,« je pojasnila 30-letna nekdanja številka ena svetovnega ženskega tenisa, ki je na Roland Garrosu ostala brez organizatorjevega »wild carda«, napovedala pa je udeležbo v kvalifikacijah tretjega letošnjega turnirja velike četverice v Wimbledonu, a je tik pred zdajci sodelovanje odpovedala zavoljo poškodbe stegenske mišice.

Na seznamu nastopajočih v Stanfordu je, kot poroča STA, še ena nekdanja prva igralka sveta, 27-letna Belorusinja Viktorija Azarenka, ki se vrača po porodu. Konec lanskega leta je namreč s partnerjem Billyjem McKeaguejem povila prvorojenca Lea.