Sascha Zverev zaustavil tudi 16 let starejšega Rogerja Federerja (VIDEO)

Mladi teniški igralec lovi prvo nemško zmago na finalnem turnirju sezone po Borisu Beckerju leta 1995.
Fotografija: Alexander Zverev je v šestem medsebojnem obračunu z Rogerjem Federerjem zmagal tretjič. FOTO: Tony O'Brien/Reuters
Odpri galerijo
Alexander Zverev je v šestem medsebojnem obračunu z Rogerjem Federerjem zmagal tretjič. FOTO: Tony O'Brien/Reuters

London – Mladi nemški teniški igralec Alexander Zverev je prvi finalist zaključnega mastersa sezone ATP v Londonu z nagradnim skladom 8,5 milijona dolarjev. V polfinalu je bil 21-letni tretji nosilec po 96 minutah igre s 7:5 in 7:6 (5) boljši od drugopostavljenega in kar 16 let starejšega Švicarja Rogerja Federerja, ki ga je v šestem medsebojnem obračunu odpravil tretjič in se mu maščeval za poraz na lanskem zaključnem turnirju sezone na Otoku. V finalu mu bo nasproti stala turnirska številka 1, Srb Novak Đoković.


Federer ostaja pri 6 naslovih


Zverev je svoje mojstrstvo dokazal v zadnji igri prvega niza, ko ni Švicarju na njegov začetni udarec oddal niti točke, z edinim brejkom v tem delu pa je opravil polovico polfinalnega posla. V drugem nizu je Federer Saschi odščipnil servis za vodstvo z 2:1, toda namesto da bi priborjeno še oplemenitil, je Nemcu dovolil, da mu je takoj vrnil v enaki meri. Odločala je podaljšana igra, v njej pa je poznejši zmagovalec, ki lahko postane prvi Nemec po Borisu Beckerju iz leta 1995 s prestižno lovoriko s finala sezone, unovčil drugo zaključno žogico. Federer bo ostal pri šestih naslovih in še naprej lovi jubilejni stoti naslov s turnirjev ATP.


Nole osmič zapored


Z lahkoto pa se je v finale prebil prvopostavljeni Srb Novak Đoković, ki je četrtega nosilca, Južnoafričana Kevina Andersona, v ponovitvi letošnjega wimbledonskega finala po zgolj uri in četrt neenakovredne igre prepričljivo odpravil s 6:2 in 6:2. Poraženec si ni priigral niti ene priložnosti za brejk, zmagovalec je izkoristil štiri od devetih. Srb je zmagal že osmič zapored v medsebojnih obračunih (in tretjič letos), le prvega pred desetletjem je na mastersu v Miamiju dobil Anderson. Nole lovi že šesto lovoriko na zaključnih turnirjih sezone, s katero bi se na vrhu lestvice po uspešnosti izenačil s Federerjem, najboljši je bil že leta 2008 in nato štirikrat zapored med letoma 2012 in 2015.

Novak Đoković se je potil le 75 minut. FOTO: Tony O'Brien/Reuters
Novak Đoković se je potil le 75 minut. FOTO: Tony O'Brien/Reuters

Preberite še:

Komentarji: