Sedemkratna zmagovalka Melbourna izločila svetovno številko 1 (VIDEO)

Serena Williams je bila v osmini finala po več kot uri in tri četrt s 6:1, 4:6 in 6:4 boljša od Simone Halep.
Fotografija: Serena Williams je kljub napakam odpravila št. 1. FOTO: Jewel Samad/AFP
Odpri galerijo
Serena Williams je kljub napakam odpravila št. 1. FOTO: Jewel Samad/AFP

Melbourne – Prvopostavljena romunska teniška igralka Simona Halep je na uvodnem letošnjem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, na previsoko oviro naletela že v osmini finala. Toda na nasprotni strani mreže ni stal kar nekdo, temveč 23-kratna zmagovalka tekmovanj te kakovostne ravni (med posameznicami), od tega sedemkratna tudi v Avstraliji, prekaljena 37-letna ameriška mamica Serena Williams, ki je bila po več kot uri in tri četrt boljša s 6:1, 4:6 in 6:4.


Zmaga kljub številnim napakam


Serena bo v četrtfinalu Melbourna nastopila že dvanajstič, izzivala pa jo bo sedma nosilka, Čehinja Karolina Pliškova, ki je po hitrem postopku (6:3 in 6:1) ugnala Španko Garbiñe Muguruza. Sicer pa je Američanka v enajstem medsebojnem obračunu Halepovo odpravila že devetič oziroma petič zapovrstjo, v tem koledarskem letu pa še ne pozna poraza, saj je bila prepričljiva v vseh sedmih dvobojih, oddala pa zgolj dva niza. Danes je primazala devet asov, bila polovično uspešna pri izkoriščanju priložnosti za brejk (5/10), zanjo ni bilo usodno niti veliko število neizsiljenih napak, kar 31.


IZIDI ŽENSKE OSMINE FINALA


Jelina Svitolina (Ukr, 6) : Madison Keys (ZDA, 17) 6:2, 1:6, 6:1
Naomi Osaka (Jap, 4) : Anastazija Sevastova (Lat, 13) 4:6, 6:3, 6:4
Karolina Pliškova (Češ, 7) : Garbiñe Muguruza (Špa, 18) 6:3, 6:1
Serena Williams (ZDA, 16) : Simona Halep (Rom, 1) 6:1, 4:6, 6:4

Simona Halep je zgodaj pomahala v slovo. FOTO: Jewel Samad/AFP
Simona Halep je zgodaj pomahala v slovo. FOTO: Jewel Samad/AFP


Klepačeva izpadla v mešanih dvojicah


Koprčanka Andreja Klepač pa je nastope v konkurenci mešanih dvojic zapečatila v drugem kolu. V navezi s Francozom Edouardom Roger-Vasselinom je bila namreč po debeli uri razmeroma izenačenega dvoboja malce prekratka za avstralsko kombinacijo Astro Sharma in John-Patricka Smitha, ki je zmagala s 6:4 in 7:5. Že pred tem je lopar – v paru s Hrvatom Frankom Škugorjem – odvrgla Velenjčanka Katarina Srebotnik, obe slovenski zastopnici pa sta se, vsaka v svoji navezi, prebili v četrtfinale med ženskimi dvojicami.

Preberite še:

Komentarji: