Senzacija v Parizu: Hačanov premagal Đokovića

Mladi Rus je v finalu mastersa v Parizu odpravil zvezdnika Đokovića.
Fotografija: Karen Hačanov se je izkazal na mastersu v Parizu, kjer je z zmago v finalu nad Novakom Đokovićem dosegel uspeh kariere. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Karen Hačanov se je izkazal na mastersu v Parizu, kjer je z zmago v finalu nad Novakom Đokovićem dosegel uspeh kariere. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Teniški zvezdnik Novak Đoković je po zmagi nad Rogerjem Federerjem, za katerega je v soboto zvečer na mastersu v Parizu (nagradni sklad 5,4 milijona evrov) potreboval tri ure, klonil v finalu. V dveh nizih ga je s 7:5 in 6:4 v uri in 37 minutah premagal Karen Hačanov. Za 22-letnega Rusa je to prvi osvojeni turnir serije masters.

Na lestvici ATP bo jutri z 18. mesta napredoval na enajsto. Mladi Hačanov je tako prekinil niz 22 zaporednih zmag Srba, ki bo jutri na vrhu lestvice ATP zamenjal Rafaela Nadala.

Đokoviću je po dveh težkih dvobojih v petek (v četrtfinalu proti Marinu Čiliću) in soboto (polfinale proti Federerju) pojenjala energija. "Na žalost si nisem povsem opomogel. Vendar nočem razpredati o tem, rad bi govoril o tem, kako dobro je Hačanov igral ves teden. Brez dvoma si je zaslužil to zmago," je zmagovalca pohvalil teniški as. Đoković je bil četrti nasprotnik s seznama top 10 na lestvici ATP zapored, ki ga je Hračanov premagal ta teden v francoskem glavnem mestu.

Na jutrišnji lestvici ATP bosta napredovala na vrh (Đoković) in 11. mesto (Hačanov). FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Na jutrišnji lestvici ATP bosta napredovala na vrh (Đoković) in 11. mesto (Hačanov). FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters


Jutri bo žreb za masters osmerice, ki se začne prihodnjo nedeljo.


Kavčič poražen na Kitajskem


Na Kitajskem pa se je dokazoval Blaž Kavčič, ki je izgubil finale turnirja serije challenger v Shenzhenu z nagradnim skladom 75.000 dolarjev. Po skoraj dveh urah igre ga je s 6:2, 2:6 in 6:3 premagal 19-letni Srb Miomir Kecmanović.

Z dobljenimi točkami se bo na novi lestvici ATP znova zavihtel med 200 najboljših na svetu.

Preberite še:

Komentarji: