Serena s poškodovanim komolcem

Prva teniška igralka sveta Serena Williams je odpovedala nastop na turnirju WTA v Stanfordu.

Objavljeno
01. avgust 2015 16.28
TENNIS-WIMBLEDON/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Stanford - Zmagovalka vseh treh najmočnejših teniških turnirjev v tej sezoni Američanka Serena Williams kajpak ne želi ogroziti svojih možnosti za napad na veliki slam v New Yorku. Zato se je previdno odločila, da izpusti nastop na turnirju WTA na trdi podlagi v Stanfordu, mučijo jo namreč bolečine v komolcu.

»Žal moram odpovedati nastop na turnirju, saj moram stoodstotno pozdraviti komolec. Ta turnir je eden mojih najljubših, navijači so me tam vedno zelo lepo spodbujali. Vsem igralkam želim dobre dvoboje in upam, da se vrnem naslednje leto,« je prek organizatorjev sporočila Williamsova.

Za 33-letnico bi bil to prvi turnir po zmagi v Wimbledonu, zaradi poškodovanega komolca pa je prejšnji mesec izpustila tudi turnir v Bastadu na Švedskem. Zdaj se že pripravlja na trdi podlagi, na kateri bo na OP ZDA napadla še četrto veliko letošnjo zmago. Čez dva tedna naj bi vendarle nastopila v Torontu.

»Serena beleži zgodovinsko sezono, želimo ji čim hitrejše okrevanje ter čim boljšo pripravo na OP ZDA. Žal so poškodbe pač del športa, zdravje pa mora biti na prvem mestu,« so ob njeni odpovedi še dejali organizatorji.