Šesta igralka sveta prehud zalogaj za Hercogovo

Slovenska teniška igralka je morala v 2. kolu Tianjina premoč priznati Karolini Pliškovi, ki je bila boljša s 6:1 in 6:2.
Fotografija: Polona Hercog se je spotaknila na drugi stopnički. FOTO: Tom Dubravec/Cropix
Odpri galerijo
Polona Hercog se je spotaknila na drugi stopnički. FOTO: Tom Dubravec/Cropix

Tianjin – Zgodbe slovenske teniške igralke Polone Hercog na turnirju WTA z nagradnim skladom 750.000 dolarjev v kitajskem Tianjinu je bilo (pričakovano) konec v drugem kolu. Potem ko je 27-letnica iz Kamnice pri Mariboru uvodoma spravila na kolena Španko Laro Arruabarrena-Vecino, je bila sinoči nemočna proti šestemu »loparju« sveta, prvopostavljeni Čehinji Karolini Pliškovi, ki je bila po zgolj 50 minutah neenakovredne igre prepričljivo boljša s 6:1 in 6:2.


Šest asov in štirje brejki


Hercogovi je torej na nasprotni strani mreže stala 26-letna nekdanja številka 1 svetovnega tenisa in finalistka predlanskega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, ki v Tianjinu lovi dvanajsto zmago v karieri s turnirjev WTA, nedavno si je konkurenco na čelu z Naomi Osaka pokorila že v Tokiu. Tokrat dilem o zmagovalki ni bilo. Čehinja je primazala šest asov in izkoristila štiri od petih priložnosti za brejk, Polona edine ni, tako da se je v petem medsebojnem obračunu še četrtič uspeha razveselila Pliškova.

Preberite še:

Komentarji: