Simona Halep bo vztrajala na svoji poti pravice

Romunska teniška zvezdnica je že od novembra suspendirana zaradi pozitivnega izvida pri dopinški kontroli.
Fotografija: Simona Halep je bila nekoč št. 1 svetovne teniške lestvice. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Simona Halep je bila nekoč št. 1 svetovne teniške lestvice. FOTO: Toby Melville/Reuters

Vodilna romunska teniška igralka Simona Halep zaradi suspenza pred dnevi ni mogla pomagati rojakinjam v Kopru za uvrstitev na finalni turnir svetovne skupine pokala Billie Jean King. Po izjemnem boju so se Slovenke veselile zmage in tako svoje prve uvrstitve doslej na ta prestižni turnir, ki bo sredi novembra, prizorišče še ni znano.

Romunska zvezdnica pa bo imela predvidoma konec maja prvo zaslišanje zaradi dopinške kršitve in pogojne kazni, ki jo je prejela novembra lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sicer še naprej trdi, da zavestno ni jemala prepovedanih poživil.

Nekdanja številka 1 je bila pozitivna na substanco roksadustat na lanskem odprtem prvenstvu ZDA. Novembra jo je Mednarodna teniška zveza (ITF) pogojno suspendirala za dve leti, vse od takrat pa čaka na zaslišanje. »Zavestno nikoli nisem jemala prepovedanih poživil,« je za spletni portal Tennismajors.com dejala nekdanja zmagovalka Rolanda Garrosa (2018) in Wimbledona (2019).

»Sem velika zagovornica čistega športa, vedno sem bila proti dopingu. Sprva nisem imela pojma, od kod bi ta substanca lahko prišla v moje telo,« je nadaljevala 31-letnica iz Constante:» "Naslednji korak je zaslišanje 28. maja, a tudi to je še v zraku, saj je položaj zapleten in bi lahko ITF odpovedala zaslišanje,"« ni ravno optimistična romunska teniška igralka.

Ob tem je še dejala»Res bi spet rada igrala, saj obožujem ta šport in sem še vedno pripravljena za odmevne izide na velikih turnirjih. Vse življenje sem garala za to. Na tej točki kariere je težko izgubljati dneve, tedne, kaj šele mesece. Vse težje se je vrniti po dolgi odsotnosti. Bojim se tudi poškodb,« je za konec dejala nekdanja številka ena. Trenutno Romunka zaseda 26. mesto na lestvici WTA, a bo v roku petih mesecev izgubila vse preostale točke.

Preberite še:

Komentarji: