Novakov sin s tribun vpil: »Očka, očka!«  

Novak Đoković se je po dolgem času vrnil med najboljše. Tokratna zmaga je še posebej čustvena, saj je med gledalci sedel njegov še ne petletni sin.  

Objavljeno
16. julij 2018 09.24
Posodobljeno
16. julij 2018 10.53
Tokratna zmaga je za Đokovića še posebaj čustvena, saj sta s tribun zanj navijala žena Jelena in sin Stefan. FOTO: Reuters
P.V.
P.V.
London - Srbski teniški igralec Novak Đoković je že četrtič slavil v Wimbledonu, tokratna zmaga pa ima še posebno veljavo, saj je zmagal pred svojim sinom Stefanom.  

image
Jelena Đoković, žena srbskega tenisača Novaka Đokovića, skupaj s sinom Stefanom navija s tribun v finalnem obračunu z Američanom Kevinom Andersonom. FOTO: Ben Curtis Ap


Mladi Stefan še ni dopolnil pet let, vendar je v naročju svoje mame Jelene Đoković s tribun glasno navijal za svojega očeta. V pravilih Wimbledona je drugače zapisano, da gledalci, mlajši od pet let, nimajo vstopa na igrišče. Organizatorji turnirja so družini Đoković vseeno pogledali skozi prste ter malemu Stefanu pustili, da se je z osrednjega igrišča veselil zmage svojega očeta na najbolj prestižnemu turnirju za grand slam.

»Počutim se čudovito, saj sem imel prvič v življenju nekoga, ki je vpil: Očka, očka. Prej nisem govoril o tem, vendar je bila to ena izmed, če ne celo največja motivacija letošnjega Wimbledona,« je po zmagi povedal srbski tenisač.

image
Srbski teniški igralec Novak Đoković je že četrtič slavil v Wimbledonu. FOTO: Ben Curtis Ap


»Dolgo sem si predstavljal ta trenutek in težko opišem, kako vesel sem, da lahko delim zmago s svojim sinom, ženo in ostalimi. Ta trenutek bom obdržal v spominu in srcu za vedno,« je še dodal Đoković, ki mu zadnjih nekaj let ni bilo lahko. Na začetku leta je namreč prestal operacijo komolca, tik po tem, ko je moral izpustiti šest mesecev igralne sezone. Njegova tokratna zmaga je bila po slabi sezoni nepričakovana, a si ne bi mogel izbrati boljšega trenutka za svoj veliko vrnitev.