Sofia Kenin osvojila odprto prvenstvo Avstralije v tenisu

Premagala je dvakratno zmagovalko turnirjev velike četverice Španko Garbine Muguruza.

Objavljeno
01. februar 2020 12.02
Posodobljeno
01. februar 2020 12.02
Sofia Kenin FOTO: Greg Wood/AFP
STA
STA
Američanka Sofia Kenin je zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V finalu prvega turnirja za grand slam v sezoni je po sijajni predstavi v treh nizih s 4:6, 6:2, 6:2 premagala dvakratno zmagovalko turnirjev velike četverice Španko Garbine Muguruza.

Enaindvajsetletnica iz Pembroke Pinesa na Floridi je sploh prvič zaigrala v četrtfinalu katerega od velikih turnirjev, v Melbournu pa je preskočila še dve oviri za največji uspeh v njeni kratki karieri. Z zmago je v žep pospravila še 2,49 milijonov evrov in bo v ponedeljek na novi lestvici WTA sedma igralka sveta.

V prvem nizu sta obe tekmici prikazali dober, raznovrsten tenis, večino časa pa je bila bolj agresivna Španka, ki je do prvega odvzema servisa prišla v tretji igri. Pri vodstvu s 4:2 je imela priložnost še za drugi break, a je vse tri 21-letna Američanka ubranila. Nato je izenačila na 4:4 po manjšem padcu v igri nekdanje številke ena.

image
Sofia Kenin in Garbine Muguruza FOTO: Saeed Khan/AFP


Trenutki neosredotočenosti Španke so bili v primerjavi z drugim nizom precej krajši. V prvem se je zbrala in ga dobila s 6:4, v drugem pa je storila preveč napak in 21-letni Američanki dovolila hitro izenačenje na 1:1.

Keninova je odlično igrala predvsem v obrambi, v pravih trenutkih pa je znala napasti in si priboriti prednost breaka v šesti igri odločilnega niza. Roka se ji tudi kasneje ni zatresla, po dveh urah in petih minutah pa se je veselila uspeha kariere.