Thiem izločil Zvereva, Cecchinato pa senzacionalno Đokovića (VIDEO)

V polfinalnem dvoboju Roland Garrosa se bosta v petek pomerila Dominic Thiem in Marco Cecchinato.
Fotografija: Marco Cecchinato se je v solzah veselil uspeha kariere. 
Odpri galerijo
Marco Cecchinato se je v solzah veselil uspeha kariere. 

V prvem današnjem četrtfinalnem dvoboju na odprtem prvenstvu Francije je sedmi nosilec Dominic Thiem s 6:4, 6:2 in 6:1 v nizih izločil drugega nosilca Alexandra Zvereva in se na Roland Garrosu še tretjič zapored uvrstil v polfinale. 

Avstrijec je tekmo dobil v le uri in 50 minutah, Zverev se je dobro upiral le v prvem nizu, a je že takrat Nemec izgledal utrujen. V drugem nizu je imel težave z zadnjo stegensko mišico, potreboval je zdravniško pomoč in fizioterapevtske trakove, da je sploh lahko nadaljeval, a tudi to ni bilo dovolj za razigranega Thiema, ki se je zasluženo prebil v polfinale. 

»Danes je bilo zanj zelo težko, je eden najbolje pripravljenih tenisačev sveta, a se je videlo, da ni bil zdrav, tudi trije obračuni s petimi seti so pri njem pustili posledice. Upam, da se bova v prihodnosti še velikokrat srečala na največjih turnirjih. Tukaj v Parizu se počutim izvrstno, gledalci so neverjetni in tretjič zapored v polfinalu, to je nekaj posebnega. Upam, da še nisem zaključil svoje zgodbe,« je po tekmi povedal Thiem.



Avstrijec se bo v polfinalu pomeril z 72. igralcem sveta Marcom Cecchinatom, ki je senzacionalno izločil Novaka Đokovića. Prvi niz je presenetljivo pripadel Italijanu s 6:3. Đoković je imel spet veliko težav z vratom in hrbtom, šele v drugem nizu je začel igrati bolje. Srb in Italijan sta se pomerila v podaljšani igri, Cecchinato jo je dobil s 7:4. 

V tretjem nizu se je Đoković ogrel in ga dobil s 6:1, tudi v četrtem mu je dolgo kazalo zelo dobro. Po odvzetem servisu Italijanu je povedel s 4:1 in 5:2, vse je kazalo na peti niz, nato pa se je Italijan še enkrat vrnil in izsilil maratonsko podaljšano igro. Đoković je imel štiri zaključne žogice za niz, tretjo za zmago na četrtfinalnem obračunu pa je po izjemnem returnu izkoristil Cecchinato in slavil s 13:11 v zadnjem nizu, skupno pa s 3:1 proti 22. igralcu sveta, ki je bil v zadnjem nizu zelo jezen sam nase. 

Novak Đoković je v četrtem nizu v podaljšani igri zapravil izjemno priložnost za zmago in peti niz, a je žogico poslal visoko v zrak.
Novak Đoković je v četrtem nizu v podaljšani igri zapravil izjemno priložnost za zmago in peti niz, a je žogico poslal visoko v zrak.


Cecchinato je presenečenje letošnjega turnirja, pred Roland Garrosom sploh še nikoli ni dobil obračuna na grand slamih. Italijan ima precej temno preteklost, leta 2015 so ga ujeli pri prirejanju izidov, naslednje leto je prejel 18-mesečno prepoved nastopanja, a so mu kazen zaradi napak v postopku naposled ukinili. Zdaj se bo v petkovem polfinalu OP Francije pomeril z Dominicom Thiemom, ki bo velik favorit za preboj v finale. 


V četrtek ponovitev lanskega finala OP ZDA


V četrtkovem polfinalu ženskega dela turnirja se bosta pomerili lanski finalistki zadnjega turnirja za Grand Slam v New Yorku, za preboj v finale se bosta udarili Američanki Sloane Stephens in Madison Keys. Stephensova je s 6:3 in 6:1 premagala Rusinjo Darjo Kasatkino, Keysova pa s 7:6 in 6:4 Kazahstanko Julijo Putincevo.

Komentarji: