Tsitsipas prek Aguta do polfinala z Nadalom (VIDEO)

Na turnirju za grand slam v Melbournu je Stefanos Tsitsipas premagal Roberta Bautisto Aguta in se uvrstil v polfinale.
Fotografija: Stefanos Tsitsipas živi pravljico s srečnim koncem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Stefanos Tsitsipas živi pravljico s srečnim koncem. FOTO: Reuters

Mladi grški teniški zvezdnik Stefanos Tsitsipas, ki je v osmini finala izločil branilca naslova Švicarja Rogerja Federerja, se je na odprtem prvenstvu Avstralije prebil do svojega prvega polfinala na turnirjih velike četverice. Dvajsetletnik, sicer 15. igralec sveta, je v četrtfinalu s 7:5, 4:6, 6:4 in 7:6 (2) premagal Španca Roberta Bautisto Aguta.

Tsitsipas, ki je postal najmlajši polfinalist grand slama po Srbu Novaku Đokoviću na OP ZDA leta 2007, se bo v polfinalu pomeril s 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za veliki slam Špancem Rafaelom Nadalom, ki je s 3:0 v nizih odpravil Francesa Tiafoeja. »Kdorkoli bo moj tekmec, pripravljen sem tudi na tisto bitko,« je bil samozavesten Grk takoj po dvoboju, ko še ni bilo jasno, kdo bo njegov nasprotnik.

»Kot da nastopam v pravljici s srečnim koncem,« je dejal 14. nosilec v pogovoru po dvoboju: »Živim svoje sanje, uživam v sadovih trdega dela. Vesel sem, da zmaga nad Federerjem ni bila osamljena, kar kaže, da se ni zgodila naključno.«


 

V Melbournu konec za Klepačevo in Srebotnikovo


Slovenski teniški igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu med ženskimi dvojicami končali v četrtfinalu. Peti nosilki Klepačeva in Španka Maria Jose Martinez Sanchez sta s 4:6 in 4:6 gladko izgubili proti nepostavljenima Čehinjama Barbori Strycovi in Marketi Vondroušovi.

Andreja Klepač se poslavlja od turnirja v Melbournu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Andreja Klepač se poslavlja od turnirja v Melbournu. FOTO: Matej Družnik/Delo


Srebotnikova, ki je bila skupaj z Američanko Raquel Atawo deveta nosilka, sta se nekoliko bolje upirali drugima nosilkama prvega letošnjega turnirja za grand slam, Madžarki Timei Babos in Francozinji Kristini Mladenović. A na koncu je madžarsko - francoska naveza zmagala s 6:4 in 7:5.

Komentarji: