Zmaga Hercogove, poraz Juvanove

Mariborčanka je v prvem krogu glavnega dela teniškega turnirja v Roland-Garrosu izločila Belorusinjo Sasnovičevo, mlada Ljubljančanka je po velikem boju podlegla Romunki Cirstei.
Fotografija: Kaja Juvan je zadovoljna po osvojenem prvem nizu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je zadovoljna po osvojenem prvem nizu. FOTO: Reuters

V glavnem delu teniškega turnirja v Parizu je priložnost dobila tudi 18-letna Ljubljančanka Kaja Juvan. Ta bo nadomestila šesto nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, ki je nastop odpovedala zaradi poškodbe.

Prva nasprotnica Juvanove danes je bila 84. igralka s svetovne lestvice Romunka Sorana Mihaela Cirstea. Prvi niz je dobila Kaja Juvan s 7:5, v drugem vodila s 4:2, a ga vseeno izgubila s 4:6. Pred odločilnim, tretjim nizom je Juvanova zaprosila za premor za zdravniško oskrbo.

Romunka je v odločilnem nizu povedla z 2:0, Slovenka pa je izid zasukala v svoje vodstvo s 4:2. A na koncu je, ko je osvojila igro na začetni udarec Juvanove, s 7:5 zmagala Sorana Mihaela Cirstea.

Juvanova, ena od slovenskih junakinj lanskih mladinskih olimpijskih iger v Argentini, je po Barbari Mulej, ki ob premieri na odprtem prvenstvu Avstralije 1992 še ni bila polnoletna, Katarini Srebotnik in Poloni Hercog četrta najmlajša Slovenka z nastopom na turnirju za grand slam.
 

Rekord šesterice


Kvitova je medtem tudi javno naznanila, da na turnirju ne bo igrala, kot razlog pa navedla poškodbo mišice leve podlakti. »Z izjemnim razočaranjem sporočam, da sem odpovedala nastop na Roland Garrosu,« je zapisala 29-letna igralka na twitterju.

»Že nekaj tednov se borim z bolečino v levi podlakti, sinoči pa je preiskava z magnetno resonanco potrdila strganino druge stopnje, ki bi se lahko poslabšala, če bi danes igrala,« je dejala dvakratna zmagovalka Wimbledona.

Slovenija bo letos v Parizu tako v posamični konkurenci zastopana z rekordno šesterico tenisačev. Že pred Juvanovo so si nastop zagotovili Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović, Polona Hercog, ta je v prvem krogu premagala 32. nosilko, Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič s 4:6, 6:2 in 8:6, Aljaž Bedene in Blaž Rola.

V dvojicah bosta med Slovenkami igrali tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.
 

Nosilke izpadajo


Hercogova in Sasnovičeva sta dvoboj začeli v nedeljo, a ga je v tretjem nizu pri rezultatu 3:3 prekinil mrak. Po vrnitvi na igrišče je danes Hercogova takoj izgubila svoj servis, a dobila naslednjo igro na servis tekmice.

Polona Hercog se je prebila v drugi krog.
Polona Hercog se je prebila v drugi krog.


Scenarij se je ponovil še v dveh igrah, nato pa je Slovenka dobila svoj servis, a tudi Rusinja, tako da sta bili izenačeni tudi pri 6:6. A naslednji igri je dobila Štajerka in se tako veselila lepe zmage.

Iz konkurence sta že izpadli še dve nosilki. Nekdanjo prvo igralko sveta in 13. nosilko, Danko Caroline Wozniacki, je v treh nizih izločila Rusinja Veronika Kudermetova, 18. postavljeno igralko, Nemko Julio Görges pa v dveh nizih Estonka Kaia Kanepi.

 

Več iz te teme:

Komentarji: