V londonskem polfinalu še Sascha Zverev (VIDEO)

Mesto med najboljšo četverico si je nemški mladenič zagotovil z zmago nad Američanom Johnom Isnerjem.
Fotografija: Alexander Zverev je izkoristil edino ponujeno priložnost za brejk.  FOTO: Tim Ireland/AP
Odpri galerijo
Alexander Zverev je izkoristil edino ponujeno priložnost za brejk.  FOTO: Tim Ireland/AP

London – Znana sta oba polfinalna para zaključnega teniškega mastersa ATP v Londonu (nagradni sklad 8,5 milijona dolarjev), sestavljali pa ju bodo štirje najvišje rangirani nosilci. Prvi, Srb Novak Đoković, se bo v ponovitvi letošnjega wimbledonskega finala udaril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, drugi, Švicar Roger Federer, pa s tretjim, Nemcem Alexandrom Zverevom, ki si je danes drugo mesto v skupini Guga Kuerten in napredovanje zagotovil z zmago po 81 minutah s 7:6 (5) in 6:3 nad Američanom Johnom Isnerjem, ki je tako turnir končal popolnoma praznih rok.


Obračun orjakov


Visokorasli 21-letni Nemec (198 centimetrov) je v šestem medsebojnem obračunu s še decimeter višjim Američanom zmagal že petič, le lani v finalu mastersa v Miamiju je Isner izkoristil prednost domačega terena. Zverev je pritisnil z začetnim udarcem in nanizal kar 18 asov, obenem je bil kar 85-odstotno uspešen v igri na svoj prvi servis. Oba tekmeca sta si v celotnem dvoboju zagotovila le po eno priložnost za brejk, le da jo je zmagovalec v drugem nizu izkoristil, poraženec pa ne. Še noben igralec, tako mlad kot letos Sascha, se po letu 2009 ni prebil skozi skupinski del zaključnega turnirja sezone, nazadnje se je to posrečilo Argentincu Juanu Martinu del Potru, ki ga letos v Londonu ni bilo zraven zaradi poškodbe kolena.

John Isner bo šestič v zadnjih sedmih letih sezono končal kot najvišje uvrščeni Američan. FOTO: Tim Ireland/AP
John Isner bo šestič v zadnjih sedmih letih sezono končal kot najvišje uvrščeni Američan. FOTO: Tim Ireland/AP


Rekordna 56. zmaga letos


Zverev je z že 56. zmago v sezoni, kar je kajpak njegov osebni rekord, postal prvi nemški polfinalist tega turnirja po Rainerju Schüttlerju, ki je davnega leta 2003 nato pokleknil pred Američanom Andrejem Agassijem. Isner pa bo še šestič v zadnjih sedmih letih sezono končal kot najvišje uvrščeni ameriški teniški igralec, na robu deseterice. V tem segmentu so bili doslej od njega uspešnejši le štirje rojaki – Jimmy Connors (devetkrat), Andy Roddick (osemkrat), John McEnroe in Pete Sampras (po sedemkrat).

Preberite še:

Komentarji: