V Umagu štadion Gorana Ivaniševića

Pred turnirjem ATP v Stella Marisu na sporedu tudi ekshibicijski dvoboj med Goranom Ivaniševićem in Andrejem Agassijem.

Objavljeno
08. julij 2016 18.04
Š. Ro.
Š. Ro.

Umag - Hrvaškega zmagovalca teniškega turnirja za grand slam Gorana Ivaniševića bodo v Umagu počastili na prav poseben način. Organizacijski odbor teniškega turnirja ATP se je odločil, da bo osrednji štadion kompleksa Stella Maris poimenuje prav po največjem hrvaškem teniškem zvezdniku.

Turnir ATP serije 250 bo od 15. do 24. julija v bližini Slovenije v istrskem Umagu in bo povsem v znamenju 15-letnice Ivaniševićevega spektakularnega zmagoslavja v Wimbledonu. Slovesnost bodo obeležili s pravim spektaklom, na katerem pričakujejo tudi slovitega ameriškega teniškega igralca Andreja Agassija ter Španca Juana Carlosa Ferrera, zmagovalca Roland Garrosa leta 2003 in turnirja v Umagu leta 2010. Ivanovišević in Agassi bosta sicer 16. julija v Umagu odigrala tudi ekshibicijski dvoboj.

»Čeprav v Umagu nisem igral prav pogosto, pa mi je prav uvrstitev v finale leta 1990 pomagala izstreliti mojo kariero. Takoj po Umagu sem igral v četrtfinalu Roland Garrosa, v polfinalu Wimbledona ter sem osvojil svoj prvi turnir v Stuttgartu. Zaradi vsega tega ima Umag posebno mesto v moji karieri, torej kot mesto, kjer se je na nek način zame pravzaprav vse začelo,« je bil počaščen Ivanišević.