Vzornik Federer pobiču svetoval garanje za izziv na igranje

Alexander Zverev zaradi nenapadalnosti v mlinu strokovnih kritik, a se je vseeno prebil v polfinale odprtega teniškega prvenstva ZDA.
Fotografija: Alexander Zverev se je raztegnil vse do polfinala odprtega prvenstva ZDA. FOTO: Al Bello/AFP
Odpri galerijo
Alexander Zverev se je raztegnil vse do polfinala odprtega prvenstva ZDA. FOTO: Al Bello/AFP

Koronavirusa imajo že vsi vrh glave. Teniški igralci na jadranski turneji Novaka Đokovića so se z zabavo razmetali v Beogradu in Zadru, za razliko od drugih Nemec ruskega rodu Alexander Zverev ni bil pozitiven na kontroli za pandemona, a je obljubil, da se bo po vrnitvi domov v Monako samoizoliral.

A 23-letnika, s svojimi svetlimi kodri je pravi magnet za lepši spol, so v Monte Carlu v zasebnem klubu ujeli pri kršenju preventivne socialne razdalje, požel je kritike, zdaj pa žanje pohvale.

Da se lahko zabavaš, si je treba, vsaj običajno je tako, najprej nekaj denarja tudi prigarati. Zverev si je zdaj napolnil denarnico, saj se je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku prvič v karieri uvrstil v polfinale. Ta preboj med zadnje štiri na turnirju pa sledi polfinalu že na avstralskem velikem slamu v Melbournu. Teniški Alexander Veliki, visok je kar meter in 98 centimetrov, je v četrtfinalu z 1:6, 7:6 (5), 7:6 (1) in 6:3 ugnal Hrvata Borno Ćorića.

Za uvrstitev v finale se bo pomeril s Špancem Pablom Carreño Busto, ta je odpravil Kanadčana Denisa Shapovalova s 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6 in 6:3. »Za vrhunske rezultate je treba igrati bolj agresivno, tako pa ni bilo na začetku turnirja,« pove sin Aleksandra in Irine, oba sta poklicno igrala tenis za barve Sovjetske zveze, tudi starejši brat Miša je prijel za teniški lopar.
 

Kritika Navratilove


Je pa Alexander Zverev ostro odgovoril 18-kratni velikoslamovski šampionki Martini Navratilovi, ko je ta njegovo nenapadalno igro proti Ćoriću ocenila za otroško igrico, v kateri sodelujoči ob rimah pesmi ploskajo. Prav tako je češka legenda opozorila, da s takšnim slogom igranja nikoli ne bo zmagal na katerem od štirih največjih turnirjev v sezoni.

Ruski Nemec in Hrvat Borna Ćorić se po dvoboju zaradi virusne družbene razdalje nista rokovala, temveč dotaknila z loparji. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports
Ruski Nemec in Hrvat Borna Ćorić se po dvoboju zaradi virusne družbene razdalje nista rokovala, temveč dotaknila z loparji. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports


»Morda bi morala preveriti moj izkupiček proti največjim asom, denimo proti Rogerju Federerju, ko proti njemu igram s pozitivno naravnanostjo. Že večkrat sem premagal tudi Novaka Đokovića. Včasih je igrati slabše, a vseeno napredovati na turnirjih, pomembneje kot udejanjati svoj najboljši tenis. V preteklosti sem se prevečkrat zaletel, zdaj sem se naučil spopasti s pritiskom velikih pričakovanj,« je razložil mladenič, ki je v času odraščanja prebival v Hamburgu, kjer je bil tudi rojen.
 

Navija za Dragića


Ko se je kot najstnik teniško brusil, je zime preživljal v akademiji na Floridi. V družbi starejšega brata je že kot otrok srečal velike zvezdnike, kot petleten se je fotografiral s Federerjem, ta mu je navrgel: »No, če boš trdo treniral, bova lahko nekoč igrala eden proti drugemu.« Rafaela Nadala in Đokovića je spoznal kot štiriletni pobič, a Federer je njegov vzornik.



Alexander Zverev, v teniški karieri je svetovna številka sedem doslej zaslužil 17,855.100 evrov, v prostem času igra košarko in golf, je navijač košarkarjev Miami Heat, torej tudi Gorana Dragića. Zmagovalec finalnega turnirja ATP leta 2018 sicer od lanskega novembra zasebno prijateljuje z nemško manekenko Brendo Pateo.

Komentarji: