Zverev bolj blesti ob igrišču kot na njem (VIDEO)

V Rimu brez dvoboja sester Williams.

Objavljeno
14. maj 2019 17.07
Posodobljeno
14. maj 2019 20.00
Slaba sezona zmagovalca lanskega sklepnega mastersa Aleksandra Zvereva se nadaljuje. FOTO: AFP
Za Aleksandra Zvereva, ta čas petega teniškega igralca sveta, se nadaljuje izjemno slaba sezona. Od Acapulca, kjer je v začetku marca igral v finalu, je zgolj na enem turnirju dosegel več kot eno zmago, prejšnji teden v Madridu, kjer je ugnal dva tekmeca, na mastersu v Rimu pa je izgubil že svoj uvodni dvoboj. Potem ko je bil v 1. kolu prost, ga je v drugem s 7:5, 7:5 ugnal domači povabljenec Matteo Berrettini, ki je sicer pred kratkim osvojil turnir iz serije 250 v Budimpešti, a zmaga proti Zverevu je njegova največja posamična doslej.

Pri Zverevu se tako ponavlja zgodba Grigorja Dimitrova, ki je predlani osvojil masters osmerice, nato pa v prejšnji sezoni močno nazadoval, Saša je bil nepremagljiv lani v Londonu, letos pa ima hude težave s formo. Nemec je sicer nekdanji rimski zmagovalec, pred dvema letoma je do naslova prišel s finalno zmago nad Novakom Đokovićem, lani ga je v finalu ugnal Rafael Nadal, predlani pa v 2. kolo Roger Federer. Veliki trojici se je zdaj torej pridružil Berrettini …Bo pa Zverev bržčas tokrat precej bolj neobremenjen začel Roland-Garros, lani je do drugega velikega slama v sezoni dobil 30 dvobojev in jih 8 izgubil, kar mu je prineslo dve turnirski lovoriki in dva finala, letos je njegov izkupiček 15:10 in en finale.

Precej bolj kot na igrišču pa se je Zverev znašel ob njem, saj ni ostala neopažena njegova poteza, ko je med dvobojem dvojic ob enem smashu na tribuni zadel v glavo neko deklico. Preverit je šel namreč, ali je z njo vse v najlepšem redu, ob tem pa ji podaril in tudi zavezal trak za glavo.
 

Nove težave za Sereno


Rimski turnir je sicer v pričakovanju "velike" srede, ki pa je danes ostala brez enega najbolj zanimivih dvobojev. V 2. kolu ženskega dela bi se namreč morali jutri pomeriti Serena in Venus Williams, in sicer v že kar 31. medsebojni partiji, prvi rimski po letu 1998. A Serena se je zaradi bolečin v levem kolenu vdala brez boja, tako kot se je že na zadnjem turnirju, na katerem je nastopala, v Miamiju. A v Rimu bo vseeno jutri izjemen spored, saj bodo igrali Đoković, Nadal in Federer.