Kaja Kajzer izgubila dvoboj za bronasto kolajno

Mlada slovenska judoistka je na olimpijskem turnirju v Tokiu zasedla zelo dobro peto mesto v kategoriji do 57 kilogramov.
Fotografija: Kaja Kajzer (v belem kimonu) je morala v dvoboju za bronasto kolajno priznati premoč Kanadčanki Jessici Klimkait. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Kaja Kajzer (v belem kimonu) je morala v dvoboju za bronasto kolajno priznati premoč Kanadčanki Jessici Klimkait. FOTO: Franck Fife/AFP

Slovenska judoistka Kaja Kajzer se je na olimpijskih igrah v Tokiu prebila do dvoboja za bronasto kolajno v kategoriji do 57 kilogramov. Na žalost se ji nato v malem finalu nastop ni izšel po načrtih, saj je po podaljšku izgubila s kanadsko svetovno prvakinjo Jessico Klimkait. Tako je mlada članica Bežigrada zasedla peto mesto.

Kajzerjeva je sicer olimpijski turnir začela odlično. V uvodnem krogu je ugnala Mongolko Sumiyo Dorjsuren, v drugem pa je bila v podaljšku boljša še od Tajvanke Chen-Ling Lien. V četrtfinalu je nato 21-letna Ljubljančanka, potem ko se je znašla v kočljivem prijemu, predala dvoboj proti Kosovki Nori Gjakovi, ki je tako slavila zmago z iponom.

Kaja Kajzer po porazu z Jessico Klimkait ni skrivala razočaranja. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Kaja Kajzer po porazu z Jessico Klimkait ni skrivala razočaranja. FOTO: Annegret Hilse/Reuters


Kaja se je po porazu preselila v repešaž, v katerem je po hudem boju v podaljšku na hrbet za zlato točko vrgla Izraelko Timno Nelson Levy. V obračunu za tretje mesto se je nato pomerila z Jessico Klimkait, ki si je pred dobrim mesecem v Budimpešti priborila zlato lovoriko. Potem ko redni del ni dal zmagovalke, je o njej odločal podaljšek, v katerem je kanadski šampionki, ki je pred dobrim mesecem opravila z vsemi tekmicami na svetovnem prvenstvu v Budimpešti, uspela akcija za vazari, s katero je dosegla tudi tako želeno zmago.

Kajzerjeva, ki se je pred dobrimi tremi meseci v Lizboni ovenčala z naslovom evropske podprvakinje, po porazu ni skrivala razočaranja. Še kako dobro se namreč zaveda, kakšna priložnost se ji je nasmihala v Tokiu, da bi svojo vitrino oplemenitila še z olimpijskim odličjem.


Zlato v Kosovo


Z zlato lovoriko se je v kategoriji do 57 kilogramov okitila Kosovka Nora Gjakova, ki je v velikem finalu ugnala Francozinjo
Sarah Leonie Cysique. Za Kosovo je to že drugi naslov olimpijske prvakinje v Tokiu, potem ko je bila v kategoriji do 48 kilogramov najboljša Norina reprezentančna kolegica Distria Krasniqi. Ob Klimkaitovi si je bronasto kolajno v kategoriji do 57 kilogramov priborila tudi Japonka Cukasa Jošida.

Kosovka Nora Gjakova je nova olimpijska prvakinja v kategoriji do 57 kilogramov. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Kosovka Nora Gjakova je nova olimpijska prvakinja v kategoriji do 57 kilogramov. FOTO: Sergio Perez/Reuters


Med moškimi se je danes v kategoriji do 73 kilogramov zlatega odličja veselil domači as Šohej Ono, ki so mu družbo na zmagovalnem odru delali srebrni Gruzinec Laša Šavdatuašvili ter bronasta Mongolec Tsogtbaatar Tsend-Ochir in Južnokorejec Changrim An.

Jutri se bo od slovenskih judoistk v dvorani Nippon Budokan borila Tina Trstenjak (do 63 kg), olimpijska prvakinja iz Ria de Janeira 2016.

Preberite še:

Komentarji: