Olimpijska kolekcija za Pjongčang: »Naj se na daleč vidi, kdo je Slovenec!«

Za uradno olimpijsko kolekcijo slovenske odprave na ZOI 2018 je, že četrtič zapovrstjo, poskrbel Sandi Murovec.

Objavljeno
19. december 2017 10.47
Posodobljeno
19. december 2017 10.47
reu/OLYMPICS-CEREMONY/
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Ljubljana − Še manj kot dva meseca dni loči zimske športnike do začetka februarskih olimpijskih iger v Pjongčangu, skrajni čas je torej že bil, da je Olimpijski komite Slovenije (OKS) javno predstavil uradno olimpijsko kolekcijo oziroma opremo, s katero bodo člani slovenske odprave v Južni Koreji zastopali barve domovine. Več je odtenkov temno modre, podoba pa ostaja v enakih okvirih kot ob zadnjih olimpijskih igrah. 

Zadnja leta so slovenski športniki na največjih tekmovanjih nosili prepoznavno zeleno-modro-belo športno opremo, za zadnje tri uradne olimpijske kolekcije (za poletne igre v Londonu 2012 in Riu lani ter zimske v Sočiju leta 2014) je poskrbel smučarski demonstrator Sandi Murovec

»Od svoje prve olimpijske kolekcije dalje sledim cilju, da vzpostavimo prepoznavno identiteto in to nam je, sodeč po pozitivnih odzivih na zadnjih olimpijskih igrah, že uspelo. Zato nam tudi pri oblikovanju tokratne kolekcije za Pjongčang 2018 ni bilo težko slediti rdeči niti, obenem pa smo se morali izogniti ekstravagantnim izletom, saj je bilo treba nadaljevati ustaljen trend. Danes se na daleč vidi, kdo so Slovenci in za koga navijajo,« je Murovec pojasnil ozadje za kolekcijo, ki jo je oblikoval.

V njej je nekaj več odtenkov temno modre barve kot v preteklih izvedbah, osrednji barvi pa ostajata zelena in bela. Predstavili so tako nacionalno kolekcijo za podelitve kolajn in uvodno ter zaključno slovesnost kot ogrevalna oblačila in oblačila za prosti čas. Navijaški kompleti ostajajo podobni kot ob zadnjih olimpijskih igrah, spremljal jih bo še navijaška maskota Foxy

Za konec so predstavili še drese slovenske hokejske reprezentance, po modni brvi se je sprehodil nekdanji kapetan Tomaž Razingar. »Raza« je nosil moder dres za domače tekme reprezentance, belega gostujočega je predstavil »poletni« gost prireditve Benjamin Savšek.