Alpski smučarji dobili ekipe s Štuhčevo, Hrovatovo in Kranjcem na čelu

Slovenijo bo v svetovnem pokalu zastopalo enajst tekmovalcev, šest moških in pet žensk.
Fotografija: Ilka Štuhec (levo) in Meta Hrovat (desno) veliko pričakujeta od sezone 2020/21. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Ilka Štuhec (levo) in Meta Hrovat (desno) veliko pričakujeta od sezone 2020/21. FOTO: Tadej Regent

Ljubljana –  Zbor za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije je danes potrdil sestave ekip za tekme svetovnega pokala v sezoni 2020/21. Slovenijo bo zastopala enajsterica, šest tekmovalcev in pet tekmovalk.

Ilka Štuhec že nekaj sezon vadi po svojem programu in s svojo ekipo za hitre discipline, na čelu katere je njena mama Darja Črnko, v njej pa sta še švicarski trener Stefan Abplanalp in serviser Aleš Sopotnik.

Večjo samostojnost ima po novem Meta Hrovat, ki že vadi po individualnem programu. Za njen program skrbita Matija Grašič in Jure Hafner, za servis smuči pa Robi Kristan. Hafnerja so v ekipo Hrovatove, ki deluje formalno v okviru reprezentance, vključili na željo mlade tekmovalke, specialistke za slalomske in veleslalomske zavoje, ki bo tudi krila vse stroške, povezane s Hafnerjem.

Najvišji kriterij izpolnjujeta tudi veleslalomistka Tina Robnik ter slalomistka in veleslalomistka Ana Bucik. V ženski ekipi za svetovni pokal je formalno tudi Neja Dvornik, ki sicer ne izpolnjuje vseh pogojev. Tudi ona želi delovati po individualnem programu, njen trener bo Denis Šteharnik, nekdanji trener ženske ekipe za svetovni pokal, ki je bil v minuli sezoni odgovoren za moško ekipo za evropski pokal. Za financiranje programa in stroškov, povezanih s Šteharnikom, bodo poskrbeli starši Dvornikove.

Žan Kranjec je v prekinjeni sezoni obtičal na nesrečnem četrtem mestu v veleslalomu. Afp
Žan Kranjec je v prekinjeni sezoni obtičal na nesrečnem četrtem mestu v veleslalomu. Afp

 

Koštomaj in Poljšal glavna trenerja


V moškem delu reprezentance so štirje tekmovalci s prvim kriterijem: Žan Kranjec kot najboljši slovenski veleslalomist in najvišje uvrščeni slovenski smučar v seštevku minulega svetovnega pokala, Štefan Hadalin, Martin Čater in Miha Hrobat. V drugem razredu sta Boštjan Kline in Klemen Kosi. Glavni trener moške smukaške ekipe je Gregor Koštomaj, nekdanji trener najboljše slovenske smukačice, ki je Ilki Štuhec pomagal do obeh naslovov svetovne prvakinje v smuku. Njegov pomočnik je Aleš Gorza.

Novi odgovorni trener ženske ekipe za svetovni pokal, brez Ilke Štuhec, je Sergej Poljšak, njegov pomočnik je Mitja Kunc. Poljšak je bil v minuli sezoni pomočnik Janeza Slivnika, ki je po koncu minule sezone napredoval na mesto vodje vseh reprezentanc. Ob tem Miha Verdnik ostaja glavni mož stroke kot vodja panoge za alpske discipline.

Komentarji: