Bertoncelj določil šesterico slovenskih orlov

Na prvi tekmi v Wisli bodo tekmovali Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič, sedmi še sledi.

Objavljeno
08. november 2018 08.59
Posodobljeno
08. november 2018 09.13
Gorazd Bertoncelj bo vodil slovenske orle v 40. sezoni svetovnega pokala. Foto: Jože Suhadolnik
Rok Tamše
Rok Tamše
Ljubljana – Selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj je že izbral šest reprezentantov za uvodno postojanko nove sezone svetovnega pokala prihodnji teden v Wisli, eno mesto - Sloveniji je polno kvoto sedmih skakalcev preko celinskega pokala priskakal Žak Mogel - pa je še na voljo. Za zadnje mesto pa se borijo trije skakalci, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.


Še trening v Planici


"V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kakovostnih enot treninga na skakalnici. Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi te dni, a nam žal vremenske razmere tega niso dopuščale in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, v kolikor bo vreme to dopuščalo, pa bomo pred odhodom na prve tekme opravili še kakšen trening, morda tudi v Planici," je povedal Bertoncelj.


Prevc na čakanju


Glavni trener je še potrdil, da bo Peter Prevc na prvi letošnji nastop še malce počakal. "V Wisli ne želimo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha," je pojasnil šef.


Ognjeni krst za šefa


Bertonclja ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja čaka naslednji petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. V soboto se bo jubileja 40. sezona uradno začela z ekipno tekmo pod žarometi. Po uvodnih tekmah v Wisli se bo karavana svetovnega pokala preselila v Kuusamo, kjer se je običajno začela skakalna sezona, tekmi v Ruki bosta 25. in 25. novembra, nato pa sledi še Nižnij Tagil (1. in 2. decembra).