Biatlonci v Östersundu niso dočakali cilja

Tako ekipa mešanih parov kot kasneje tudi mešana štafeta sta tekmi po krogu zaostanka za najboljšimi sklenila predčasno.

Objavljeno
30. november 2019 16.47
Posodobljeno
30. november 2019 19.23
V nedeljo se bosta v sprintu predstavila tudi Jakov Fak in Klemen Bauer, ki sta prav zaradi slabše ženske reprezentance danes dobila dodaten dan počitka. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
STA
STA
Slovenski biatlonci bodo v nedeljo nestrpno čakali uvodno sprintersko tekmo svetovnega pokala in popravni izpit po ponesrečenem sobotnem uvodu v sezono. Tako ekipa mešanih parov kot kasneje tudi mešana štafeta sta tekmi po krogu zaostanka za najboljšimi sklenila predčasno.

Med mešanimi pari sta zmagala Šveda Hanna Oeberg in Sebastian Samuelsson pred Nemcema Franzisko Preuss in Erikom Lesserjem ter Norvežanoma Marte Olsbu Roeiseland in Vetlejem Sjaastadom Christiansenom.

image
Srebrna Nemca Franziska Preuss in Erik Lesser, zlata Šveda: Sebastian Samuelsson in Hanna Oberg ter bronasta Norveža: Marte Olsbu Roeiseland in Vetle Sjastad Christiansen. FOTO: Reuters


Nina Vindišar, ki velja za zelo solidno tekačico, je že v prvem krogu morala dvakrat v kazenski krog, ko pa je kazenski krog dodala še v drugem, tudi Miha Dovžan za seboj ni mogel zadržati napada vodilnih in slovenski par je zaostal za krog in zasedel 19. mesto.

Med mešanimi štafetami je Italija v postavi Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer in Dominik Windisch vodila od starta do cilja, pa čeprav je Norveška v sami končnici še ogrozila vodilno pozicijo Italije. Tretje mesto so osvojili Švedi in na domačem terenu potrdili dobro formo.

Slovenija se je predstavila le z ženskim delom štafete. Polona Klemenčič je nastopila solidno in na prvem streljanju popravljala en strel, na drugem dva ter predala kot 16. Nina Zadravec pa ni zdržala visokega ritma svetovne elite in po tem, ko je morala po drugem streljanju v kazenski krog, jo je pred predajo ujela vodilna Italija.

Alex Cisar in Rok Tršan tako sploh nista dobila priložnosti, ekipa pa je tekmo končala na 22. mestu in bila ena od osmih reprezentanc, ki so zaostale vsaj za krog.

image
Jakov Fak. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


V nedeljo se bosta v sprintu predstavila tudi Jakov Fak in Klemen Bauer, ki sta prav zaradi slabše ženske reprezentance danes dobila dodaten dan počitka.