Bø še šestnajstič najboljši, Fak 15; tudi Wiererjeva na tronu

Johannes Thingnes Bø je suvereno končal sezono, v kateri ni imel prave konkurence. Dorothea Wierer prva Italijanka z velikim kristalnim globusom.
Fotografija: Johannes Thingnes Bø (v sredini) je bil razred zase v bistlonskem svetovnem pokalu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Johannes Thingnes Bø (v sredini) je bil razred zase v bistlonskem svetovnem pokalu. FOTO: AFP

Johannes Thingnes Bø je na najboljši način sklenil biatlonsko sezono, v kateri ni imel prave konkurence, na domačem prizorišču v Holmenkollnu je še šestnajstič stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Jakov Fak je sezono, v kateri je imel obilo težav, končal formi primerno, na 15. mestu.

Švedinja Hannah Öberg pa je bila zmagovalka ženske biatlonske tekme s skupinskim štartom pri Oslu. Zadnja tekma sezone je dala tudi skupno zmagovalko svetovnega pokala, kar je po pričakovanju postala Italijanka Dorothea Wierer, ki je za konec osvojila 12. mesto.

V igri za skupno zmago so bile še Wiererjeva, njena rojakinja Lisa Vittozzi in zmagovalka zadnjih dveh tekem Slovakinja Anastazija Kuzmina. Vnaprej je bilo jasno, da mora Wiererjeva praktično odstopiti, saj je imela veliko prednost pred tekmicama, točke pa so na tekmi, kjer nastopa le 30 tekmovalk, tako rekoč zagotovljene.

Dorothea Wierer je ubranila vodstvo in osvojila veliki kristalni globu. FOTO: AFP
Dorothea Wierer je ubranila vodstvo in osvojila veliki kristalni globu. FOTO: AFP


Na koncu je bila Wiererjeva, aktualna svetovna prvakinja v tej disciplini, z 12. metom najslabša iz omenjene trojice. Kuzmina je bila 10. in Vittozzijeva 11. Za Öbergovo, ta je morala v kazenski krog dvakrat, sta se na današnji tekmi zvrstili Norvežanka Tiril Eckhoff (3 kazenski krogi) in Američanka Clare Egan (1), ki se je prvič v karieri zavihtela na stopničke.

Wiererjeva, tekmovalka iz Brunica, ki bo kmalu dopolnila 29 let, je osvojila prvi veliki kristalni globu za Italijo v ženski in moški konkurenci.

Slovenke na tekmi niso nastopale.

Preberite še:

Komentarji: