Shiffrinova razred zase, z 62. zmago se je izenačila z Moser-Pröllovo

Edina slovenska finalistka na slalomu v Killingtonu je bila Ana Bucik, zasedla je 19. mesto.

Objavljeno
01. december 2019 15.17
Posodobljeno
01. december 2019 20.07
Prva zvezdnica alpskega smučanja Mikaela Shiffrin je deklasirala konkurenco v Killingtonu. FOTO: AFP
M. F.
M. F.
Prvo ime alpskega smučanja Mikaela Shiffrin je na slalomu za svetovni pokal pred domačimi navijači v Killingotnu deklasirala tekmice in osvojila 62. zmago v karieri, s čimer se je izenačila z avstrijsko legendo Annemarie Moser-Pröll na 2. mestu večne lestvice. Pred drugouvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo je imela kar 2 sekundi in 29 stotink prednosti, tretja pa je bila Švedinja Anna Swenn Larsson.

Meta Hrovat in Maruša Ferk sta odstopili na prvi progi, edina slovenska finalistka je bila Ana Bucik, ki je po 16. času prve proge v drugem nastopu nazadovala na končno 19. mesto.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Včerajšnji veleslalom sta zaznamovali Italijanki Marta Bassino in Federica Brignone. Za Bassinovo je bila to premierna zmaga v karieri: "Težko opišem globino čustev, ki so me preplavila," je dejala. Brignonejeva, lanska zmagovalka Killingtona, je na stopničke z najboljšim finalnim nastopom skočila s sedmega izhodišča s prve proge. Tretja je bila domačinka Shiffrinova.

Prihodnji teden se bo karavana ustavila v Kanadi, kjer bodo sezono odprle tekmovalke v hitrih disciplinah, med katerimi bodo oči uperjene v dvakratno svetovno prvakinjo v smuku Ilko Štuhec.

image
Kranjskogorka Meta Hrovat je včeraj z 10. mestom v veleslalomu osvojila prve točke za svetovni pokal v tej sezoni, nato pa danes v slalomu odstopila še tretjič v tej sezoni. FOTO: Reuters