Boe zopet na najvišji stopnički, Bauer brez točk

Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagal še na 11. od skupno 14 biatlonskih posamičnih tekem svetovnega pokala v sezoni 2018/19.
Fotografija: Boe je tekmo začel z najboljšega položaja in vodil od starta do cilja. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Boe je tekmo začel z najboljšega položaja in vodil od starta do cilja. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagal še na 11. od skupno 14 biatlonskih posamičnih tekem svetovnega pokala v sezoni 2018/19. Najboljši je bil tudi na današnjem zasledovanju v italijanski Anterselvi, kjer je kljub trem kazenskim krogom za več kot pol minute ugnal Francoza Antoniona Guigonnata in za 40 sekund njegovega rojaka Quentina Fillona Mailleta.

Boe je tekmo začel z najboljšega položaja in vodil od starta do cilja. Pri tem mu je pomagal tudi prvi zasledovalec Erlend Bjoentegaard, ki je zaostal že v prvem krogu in Boe je v ospredju nadzoroval tekmece. Do izenačitve rekorda Martina Fourcada, ki je v sezoni 2016/17 zmagal kar na 14 tekmah, Boe zdaj potrebuje še tri zmage.

Tudi Guigonnat je bil vseskozi trdno na drugem mestu, v boju za najnižjo stopničko pa so bili na koncu Francozi Quentin Fillon Maillet, Simon Fourcade in Simon Desthieux, ki so dosegli lep ekipni uspeh, v boju za fotografijo najboljše trojice pa je bil najboljši Maillet.

Slovenske barve je zastopal le Klemen Bauer in sredi tekme, ko se je po dveh streljanjih prebil na 26. mesto, je vse kazalo, da bo končno spet vpisal točke svetovnega pokala, v stoječem položaju pa je izkušeni Ihanec nato najprej zgrešil dvakrat in na zadnjem postanku še trikrat, s čimer je vnovič izpadel iz najboljše štirideseterice.

V nedeljo bosta v Anterselvi še obe tekmi s skupinskim startom, kjer pa ne bo Slovencev, saj ima pravico nastopa le najboljših 30 tekmovalcev v svetovnem pokalu.

Preberite še:

Komentarji: