Bratranca Geiger še bolj učinkovita kakor bratje Prevc (VIDEO)

Anžetu Lanišku kljub dvema uvrstitvama med elitno deseterico v Predazzu ostal grenak priokus.
Fotografija: Nemški smučarski skakalec Karl Geiger je bil minuli konec tedna razred zase v Predazzu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Nemški smučarski skakalec Karl Geiger je bil minuli konec tedna razred zase v Predazzu. FOTO: AFP

Ljubljana – Čeprav slovenski smučarski skakalci slovijo kot boljši letalci, so se tudi na srednji napravi v Predazzu (HS-104) predstavili v lepi moštveni luči. V soboto si je točke za svetovni pokal priskakalo vseh šest naših reprezentantov, včeraj pa so se kar štirje prebili med najboljšo petnajsterico.

V slovenski vrsti je bil minuli konec tedna točkovno najuspešnejši državni prvak Anže Lanišek (10. in 9.), v top »10« pa je enkrat skočil tudi Peter Prevc (17. in 7.). Obakrat sta v finalu nastopila še njegova mlajša brata Domen Prevc (13. in 14.) in Cene Prevc (19. in 15.), po enkrat pa sta se do točk dokopala Rok Justin (18. in 38.) in Timi Zajc (29. in 32.), ki očitno še ni premostil krize.

»Čeprav sem se spet uvrstil med deseterico, ostaja grenak priokus, saj sem v finalu vnovič naredil manjšo napako. Zaradi nje sem izpustil iz rok še boljši rezultat,« je pojasnil Lanišek, zadovoljen, ker se je krivulja njegovih dosežkov znova obrnila navzgor.
Najstarejši od bratov Prevc pa prizorišče, na katerem je pred slabimi sedmimi leti navdušil z bronasto in srebrno kolajno na nordijskem SP, ni zapuščal tako vesel kot, denimo, zadnjo postajo nedavne 68. novoletne turneje.
Anže Lanišek je bil točkovno najuspešnejši Slovenec v Italiji. FOTO: Roman Šipić
Anže Lanišek je bil točkovno najuspešnejši Slovenec v Italiji. FOTO: Roman Šipić


»Ta vikend mi ni uspel najbolje, zato nisem popolnoma zadovoljen,« je bil samokritičen Peter, ki je sicer včeraj lepo stopnjeval svoje nastope. »Kvalifikacijski skok je bil zelo ponesrečen, drugi malo boljši, tretji pa edini 'spodoben' oziroma takšen, kot sem sposoben,« je 27-letni član kranjskega Triglava potegnil črto pod tekmovanje v Predazzu.

Še bolj kot bratje Prevc sta preizkušnje v dolini Fiemme zaznamovala nemška (daljna) bratranca Geiger. Mlajši Vinzenz je predvčerajšnjim v svojo korist odločil posamično tekmo za svetovni pokal v nordijski kombinaciji, starejši Karl pa je prepričljivo dobil obe preizkušnji v skokih.


»Ta skakalnica mi je res všeč. Ko zadeneš odskok, te kar izstreli z mize in nato le še uživaš v tem, ko te nese proti dnu doskočišča,« je razkril Karl Geiger, vodilni v svetovnem pokalu, potem ko je slavil prvi zmagi v sezoni, skupaj pa je zdaj pri številki 4.


 

Med deseterico le Nika Križnar


Če je bil 26-letni Bavarec, ki sta mu družbo na odru za najboljše obakrat – zanimivo – delala Avstrijec Stefan Kraft in junak nedavne novoletne turneje, Poljak Dawid Kubacki, zaradi svojega izjemnega odriva v ožjem krogu favoritov, pa je predvčerajšnjim v Saporu za pravo senzacijo poskrbela Marita Kramer. V Apeldoornu na Nizozemskem rojena 18-letna Avstrijka je namreč prvič okusila slast zmage med elito. Svoj prvenec je – kar zadeva prva mesta v svetovnem pokalu – včeraj dočakala tudi njena 13 let starejša rojakinja ​Eva Pinkelnig.

Slovenke, ki so bile z mislimi tudi pri poškodovani Urši Bogataj, so bile precej oddaljene od zmagovalnega odra. V soboto se je z 8. mestom najbolje odrezala Nika Križnar, točke pa sta si priskakali tudi Ema Klinec (13.) in Katra Komar (26.), včeraj pa je bila naša najvišje uvrščena Klinčeva na 16. mestu. Tik za njo je pristala Križnarjeva, Komarjeva je ponovila sobotno uvrstitev, zadnjo točko pa je ulovila Špela Rogelj (30.). Jerneja Brecl, ki je predvčerajšnjim obtičala v kvalifikacijah, včeraj pa pristala na 32. mestu, je obakrat ostala praznih rok. Slabši vtis bodo od petka do nedelje popravljale v Zau, skakalce pa konec tedna čakata preizkušnji v Titisee-Neustadtu.

Preberite še:

Komentarji: