Brignonejeva in Vlhova delili prvo mesto na veleslalomu v Sestrieru

Najboljša Slovenka Meta Hrovat je bila šesta, s tem je dosegla drugo uvrstitev sezone. 

Objavljeno
18. januar 2020 15.12
Posodobljeno
18. januar 2020 17.42
Prvouvrščena Federica Brignone, drugouvrščena Petra Vlhova ter tretjeuvrščena Mikaela Shiffrin. FOTO: Miguel Medina/Afp
STA
STA
Italijanka Federica Brignone in Slovakinja Petra Vlhova sta si delili prvo mesto na veleslalomu za svetovni pokal v Sestrieru. Tretja je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je v dramatičnem zaključku zaostala zgolj za stotinko sekunde.

Najboljša Slovenka Meta Hrovat je bila šesta (+0,92). Hrovatova je s šestim mestom dosegla drugo uvrstitev sezone, boljša je bila le na paralelnem slalomu v St. Moritzu, kjer je zasedla četrto mesto. Tina Robnik je bila 15. (+2,57), Ana Bucik pa 24. (+3,72). V drugo vožnjo se ni uvrstila Maruša Ferk, ki je bila na prvi progi 52.

»Končno! Po nekaj slabih tekmah mi je uspelo realizirati dve dobri vožnji. Občutek je znova dober in tudi zato grem na jutrišnjo paralelno tekmo sproščeno, tudi z dobrim občutkov iz zadnje paralelne tekme. Je pa to zelo nepredvidljiva disciplina. Dala bom vse od sebe in bomo videli, kaj bo prinesel nov dan,« je misli po današnjem veleslaloma in pred nedeljsko paralelno tekmo strnila Hrovatova.

image
Italijanka Federica Brignone. FOTO: Miguel Medina/Afp


Trener Janez Slivnik je bil z veleslalomskim izkupičkom zadovoljen. »Za nami je dober in uspešen dan, saj so dekleta v drugi vožnji napredovala, smučanje je bilo na visoki ravni. Res sem vesel zanje. Paralelne tekme jim ustrezajo. Upam, da jutri končno uspe tudi Maruši, tako da bomo iz Sestriera vsi odpotovali zadovoljni,« je povedal Slivnik.

Federica Brignone je vodila že po prvi vožnji, druga je bila Vlhova, ki je zaostajala 17 stotink, tretja pa Nemka Viktoria Rebensburg (+0,36). Hrovatova je bila sedma z manj kot sekundo zaostanka (+0,74), Robnikova 16. (+1,76), Bucikova pa 27. (+2,38).

Bucikova je tako v drugi vožnji nastopila med 31 finalistkami, dve sta si namreč delili 30. mesto, kot peta po vrsti. Prvi del ji ni uspel, boljše pa je nastopila v spodnji polovici proge in s tem pridobila tri mesta.

image
Vodilna trojica na zmagovalnem odru. FOTO: Miguel Medina/Afp


Bolje je na drugi progi nastopila Robnikova in prepričljivo prevzela vodstvo. To je pozneje uspelo tudi Hrovatovi, a jo je v nadaljevanju prehitelo pet od šest finalistk. Zaostala je Rebensburgova, na zmagovalni oder pa se je povzpela Shiffrinova, četrta po prvi vožnji in vodilna v seštevku svetovnega pokala.

Vlhova jo je ugnala le za stotinko, isti čas kot Slovakinja pa je dosegla tudi zadnja tekmovalka na tekmi Brignonejeva. Za obe smučarki je to 13. zmaga v karieri.

Zanimivo je, da je leta 1983 na slalomu v Sestrieru zmagala mama 29-letne Brignonejeve Maria Rosa Quario.

V nedeljo bo v Sestrieru še paralelni slalom, ki se bo začel ob 11.45.