Krstna zmaga za Avstrijca, Cene Prevc najboljši Slovenec

Na tekmi za svetovni pokal v Visli je prvič z vso konkurenco opravil avstrijski smučarski skakalec Jan Hörl.
Fotografija: Cene Prevc je po uvodni seriji tekme v Visli na četrtem mestu. FOTO: Grzegorz Celejewski/Agencja Wyborcza/Reuters
Odpri galerijo
Cene Prevc je po uvodni seriji tekme v Visli na četrtem mestu. FOTO: Grzegorz Celejewski/Agencja Wyborcza/Reuters

Avstrijski smučarski skakalec Jan Hörl je prvič slavil zmago v svetovnem pokalu, potem ko je ugnal vso konkurenco na tekmi v Visli. Najboljši Slovenec je bil Cene Prevc na šestem mestu. Po uvodni seriji je bil še četrti.

Nase je opozoril tudi Lovro Kos, ki se je z 20. mesta v finalu prebil do osmega, kar je njegova najboljša uvrstitev med svetovno elito. Anže Lanišek je pristal na 13. mestu, Timi Zajc na 16., točke pa je kot 21. od naših osvojil tudi Peter Prevc.

Zmagovalcu Hörlu sta družbo na odru za najboljše delala drugouvrščeni Norvežan Marius Lindvik in tretjeuvrščeni rojak Stefan Kraft.

Hörl vodil že po uvodni seriji

Že po prvem »polčasu« je najbolje kazalo Janu Hörlu (121 m), ki je vodil pred Stefanom Kraftom (120 m). Cene Prevc (121 m) je bil četrti.

Za tretjeuvrščenim Mariusom Lindvikom (122 m) je zaostajal le za 0,6 točke. Timi Zajc (118,5 m) je bil dvanajsti, tri mesta pred Anžetom Laniškom (115 m), v finale pa sta se od naših prebila tudi Lovro Kos (119 m) in Peter Prevc (115,5 m) z 20. oziroma 25. mestom.

Domen Prevc (110,5 m) je bil prekratek, naknadno so ga še diskvalificirali zaradi neustreznega tekmovalnega dresa.

Preberite še:

Komentarji: