Čeprav je izgubil mesto v udarni švicarski ekipi, bo nadaljeval kariero

Štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann bo v smučarskih skokih vztrajal do OI leta 2022 v Pekingu.
Fotografija: Simon Ammann je s svojo odločitvijo presenetil in obenem razveselil številne navijače. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simon Ammann je s svojo odločitvijo presenetil in obenem razveselil številne navijače. FOTO: Reuters

Ljubljana – Švicarski skakalni šampion Simon Ammann si je po izteku nedavno končane sezone vzel več tednov za razmislek o svoji prihodnosti. Odločitev je javnosti sporočil danes, z njo pa je presenetil in obenem razveselil svoje številne navijače.

»Načrtujem, da bom tekmoval še dve leti. Na tarči pa imam še dve veliki tekmovanji – svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju prihodnje leto v Oberstdorfu in leto pozneje zimske olimpijske igre v Pekingu,« je razkril 38-letni Švicar in pristavil, da tako, kot je končal minulo zimo svetovnega pokala (v skupni razvrstitvi je zasedel 35. mesto), pač ni želel končati svoje športne poti.

»V nedavno končani sezoni sem se ogromno naučil, na novo pridobljeno znanje pa mi vliva precej samozavesti. Pekinške olimpijske igre mi kot zadnji veliki cilj dajejo moč, s pomočjo katere bom lahko opravljal dnevne naloge vrhunskega športnika. Prepričan sem, da bom spet dosegal odlične rezultate,« je optimističen Ammann, ki je že namignil, da bo poleti ob Slatnarjevih smučeh preizkušal tudi Fischerjeve. Zanimivo, da je izgubil mesto v udarni švicarski ekipi; status člana prvega moštva bo imel v novi sezoni zgolj Killian Peier.
 

Preberite še:

Komentarji: