Domen Prevc po četrtem mestu: Še vedno imam rezerve

Veter v Ruki je omogočil le izvedbo ene serije, v kateri je slavil Ryoyu Kobayashi, Domen Prevc pa končal tik pod stopničkami. 
Fotografija: Domen Prevc je navdušil v Ruki. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Domen Prevc je navdušil v Ruki. FOTO: Reuters

V Ruki na Finskem je veter spet krojil razplet tekme, prva serija se je začela dve uri kasneje, kot so prireditelji sprva predvidevali, a so jo vseeno spravili pod streho. Gledalci so spremljali zelo lepe in dolge skoke, najdaljšega je prikazal Domen Prevc, ki je pristal pri kar 146 metrih in le za meter in pol zaostal za rekordom skakalnice.

Na koncu je bila daljava Prevca dovolj za četrto mesto, kar je odlična popotnica pred nadaljevanjem sezone. Slavil je Ryoyu Kobayashi pred Kamilom Stochom in Piotrom Zylo. Slovenci so tokrat poskrbeli za odličen ekipni rezultat, Timi Zajc je končal na sedmem mestu, na desetem pa Anže Lanišek. 

»Zelo sem zadovoljen, da sem naredil boljši skok kot na treningu, in upam, da bom tako stopnjeval naprej. Malce mi je žal, ker nisem naredil telemarka, a treba je iti počasi, korak za korakom in s tem odličnim četrtim mestom moramo biti zadovoljni. Skandinavija je meni zelo všeč, tukaj v mrazu in snegu zelo uživam, čeprav ga letos ni ravno toliko kot ponavadi,« je po dobrem nastopu povedal 19-letnik, ki pravi, da še ima rezerve. 

»Seveda rezerve so, ker skok še ni bil takšen, kot bi si ga res želel, kot bi si ga res predstavljal. Mislim, da imamo zelo dobre materiale, ki nam dobro služijo in tu si pohvalo zagotovo zaslužijo vsi, na čelu s serviserjem, ki nam je zelo dobro uredil smuči. To zagotovo igra vlogo pri doseganju rezultatov,« je še dejal Prevc.

Do točk sta prišla tudi Jernej Damjan in Žak Mogel, ki sta končala na 23. oziroma 24. mestu, to so bile tudi prve točke za Mogela v svetovnem pokalu. Jutri bo v Ruki še ena posamična tekma. 
 

Prva serija


Tekmovanje na Finskem poteka zelo hitro, trenutno vreme ne povzroča težav. Zelo drobro je skočil Jernej Damjan, ki je prepričljivo prevzel vodstvo, po 16 skakalcih pa ga je prehitel le Stefan Hula. S svojim nastopom je že opravil tudi Bor Pavlovčič, ki se je odrezal solidno in se uvrstil neposredno za Damjana. 

Še precej bolje se je ob močnem vzgorniku znašel Domen Prevc, njegov agresivni slog ga je tokrat odnesel povsem v dno skakalnice, pristal je pri kar 146 metrih in le za meter in pol zaostal za rekordom naprave v Ruki. Prevc se ni niti trudil z doskokom, a ni niti podrsal, zato bi morala že ekstremna razdalja na koncu zadoščati za visoko uvrstitev. Solidno se je odrezal tudi Žak Mogel, ki je pristal pri 130 metrih in je na poti do prvih točk v karieri. Zelo skromen je bil Anže Semenič, ki je pristal na hrbtišču skakalnice in z novimi točkami ne bo nič. 

Zelo dober je bil tudi Anže Lanišek, ki je poletel 135 metrov in pol, dobil je tri devetnajstice in dvakrat 18,5 ter se zavihtel na tretje mesto, tudi njemu se obeta dobra uvrstitev. Domna Prevca je močno izzval Karl Geiger, ki je za Slovencem zaostal le za desetinko točke! Bolj uspešen je bil Piotr Zyla, ki je zrinil Prevca z vrha. Razočaral ni niti Timi Zajc, ki je ob lepih ocenah pristal pri 136 metrih, imel je nekoliko slabši veter kot Prevc, trenutno je na petem mestu in bo na robu deseterice. 

Tudi Zyla na vrhu ni vztrajal prav dolgo, Kamil Stoch je s 140 metri in pol prepričljivo prevzel vodstvo, dobil je tudi lepe ocene za slog. Tudi veselje Stocha ni trajalo dolgo, Ryoyu Kobayashi je izkoristil izjemno formo in skočil na sam vrh, na mizi sta le še dva skakalca. Stephan Leyhe in Jevgenij Klimov sta bila precej prekratka za najvišja mesta in Kobayashi se je razveselil zmage. Domen Prevc je končal tik pod zmagovalnim odrom, Timi Zajc je bil sedmi, Anže Lanišek pa odličen deseti. 

Komentarji: