Žan Kranjec na stopničkah v Söldnu

Francozi slavili dvojno zmago z Alexisom Pinturaultom in Mathieujem Faivrejem. Slovenec s 3. mestom prvič na stopničkah na ledeniku Rettenbach.
Fotografija: Žan Kranjec. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Žan Kranjec. FOTO: Joe Klamar/AFP

Sölden gosti še moško uverturo sezone 2019/20 v alpskem smučanju. Slovenski veleslalomski adut Žan Kranjec si je prismučal uvrstitev na oder za zmagovalce. Osvojil je tretje mesto, dvojno zmago pa so slavili Francozi z Alexisom Pinturaultom in Mathieujem Faivrejem.

Kranjec je na prvi progi dosegel četrti čas in imel izhodišče za napad na prve stopničke na ledeniku Rettenbach. Njegov zaostanek je znašal 34 stotink sekunde za vodilnim Pinturaultom. Vodičan je zelo dobro opravil s drugo progo, na kateri je prehitel Švicarja Marca Odermatta.

Kranjec se je v prvi vožnji uvodnega moškega tekmovanja 54. sezone po progi spustil kot drugi na startu.

Žan Kranjec. FOTO: Joe Klamar/AFP
Žan Kranjec. FOTO: Joe Klamar/AFP


V cilju je bil za 46 stotink sekunde hitrejši od Norvežana Henrika Kristoffersena, ki ni bil najbolj zanesljiv, potem ko je minulo sezono v seštevku discipline končal tik za tekmovalno upokojenim avstrijskim asom Marcelom Hirscherjem.

Kranjec je bil ob vseh merjenjih vmesnega časa hitrejši od Norvežana (-0,01, -0,41, -0,53) ter je v zelenem privozil skozi cilj.
Slovensko vodstvo je bilo kratkega daha. Že Odermatt, ki je šel na progo za Kranjcem, je za eno stotinko izboljšal Kranjčev čas.

Alexis Pinturault. FOTO: Johann Groder/AFP
Alexis Pinturault. FOTO: Johann Groder/AFP


Vodstvo se je znova spremenilo po nastopu Pinturaulta (1:07,10), ki je dobil zadnjo ledeniško uverturo pred tremi leti, na kateri je bil Kranjec četrti. Zadnji dve moški preizkušnji na Tirolskem sta odpadli zaradi vremena.

Na startu je bil tudi Žanov partner s treningov Štefan Hadalin, s slabim veleslalomskim izhodiščem s številko 62 se ni uvrstil v finalno vožnjo (48.).

Začetek druge vožnje je bil ob 13. uri.

Preberite še:

Komentarji: