Zadnji polet Slovencem vzel domačo zmago

Poker slovenskih smučarskih letalcev Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek je na ekipni tekmi v Planici osvojil drugo mesto za Avstrijo.
Fotografija: Slovenski smučarski skakalci so pristali na drugem mestu. To so druge stopničke slovenske moške ekipe v tej sezoni. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Slovenski smučarski skakalci so pristali na drugem mestu. To so druge stopničke slovenske moške ekipe v tej sezoni. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Slovenski smučarski skakalci Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so na ekipni tekmi v poletih v Planici zasedli drugo mesto. Zmago jim je vzel slabši zadnji polet Laniška, ki je izgubil dvoboj proti junaku dneva Stefanu Kraftu iz Avstrije. Tretja je bila Norveška.

image_alt
Svetovni rekorder zmagovalec pod Poncami, Lanišek tik za njim

Pred tem je bila pod Poncami posamična tekma z eno serijo, ki jo je dobil Kraft pred Laniškom.

Pred 20.000 gledalci pod Poncami je bila Slovenija po prvi seriji vodilna, četudi je po prvem skoku zasedala le šesto mesto. Toda razlike so bile male. Drugi so bili Norvežani z zaostankom 11,7 točke, tretji pa Avstrijci, ki so zaostajali še desetinko točke več od Norvežanov.

Domen Prevc se je izkazal na ekipni tekmi. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Domen Prevc se je izkazal na ekipni tekmi. FOTO: Borut Živulović/Reuters

V drugi seriji je bila Slovenija pred zadnjo serijo v odličnem položaju, a je Kraft za kar 27,7 točke preskočil Laniška in Avstriji prinesel še tretjo zmago v tej sezoni na klasičnih ekipnih tekmah.

Kos, Prevc, Zajc in Lanišek so po osmih serijah zbrali 1682,6 točke, s čimer so imeli na koncu vsega 6,1 točke zaostanka za Avstrijci, Norvežani so na tretjem mestu zaostali še 27,4 točke več od Slovencev.

To so bile druge stopničke slovenske moške ekipe v tej sezoni. Tudi v Zakopanah in nazadnje v Lahtiju so slavili Avstrijci. Na tekmi na Finskem so bili Slovenci drugi, v Zakopanah pa četrti.

»Menim, da smo vsi pričakovali več. Tako mi sami kot tudi publika. Žal so bili danes naši severni sosedi boljši. Jutri si želim prikazati dolge polete in upam na nov osebni rekord,« si je zaželel Kos.

Jutri bo v Planici še zadnja posamična tekma v sezoni, začela se bo ob 10. uri.

Preberite še:

Komentarji: