En Fak je bil premalo za podvig na Finskem

Norvežanom po pričakovanjih štafetna tekma, slovenski biatlonci 12.
Fotografija: Jakov Fak je popeljal Slovenijo s 17. na 9. mesto, na koncu je bila 12. FOTO: Markku Ulander/AFP
Odpri galerijo
Jakov Fak je popeljal Slovenijo s 17. na 9. mesto, na koncu je bila 12. FOTO: Markku Ulander/AFP

Kontiolahti – Norveški biatlonci so po pričakovanjih zmagali na prvi štafetni tekmi sezone na Finskem. Izreden napredek in dobro formo so na drugem mestu potrdili Švedi, ki so osvojili drugo mesto, tretji so bili Nemci. Slovenska četverica Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan je zasedla 12. mesto.

Za Norveško so tokrat nastopili Vetle Christiansen, Sturle Holm Laegreid ter brata Tarjei in Johannes Thingnes Boe. Kaj drugega od njihove zmage ni nihče niti pričakoval, saj so imeli v zasedbi trojico tekmovalcev, ki se je na uvodnih štirih tekmah sezone letos že veselila zmage. Večje težave imajo Norvežani s tem, kdo ne bo nastopal, brez priložnosti sta tokrat ostala Erlend Bjoentegaard in Johannes Dale, ki sta v skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščena na deveto in deseto mesto.
 

Fak najboljši v drugi menjavi


V slovenskem taboru je dobro formo potrdil Jakov Fak z najboljšim dosežkom v drugi menjavi. Ekipo je popeljal na 9. mesto, potem ko jo je od Mihe Dovžana prevzel kot 17. Še en slab strelski nastop pa je pokazal Klemen Bauer, ki je za deset tarč porabil vseh šest dodatnih strelov in moral enkrat v kazenski krog. Rok Tršan je na koncu obdržal 12. mesto, ki ga je imel že ob prevzemu štafete.

Popoldne je bila v Kontiolahtiju na sporedu še ženska zasledovalna tekma.Zmagala je Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je na 10-kilometrski tekmi s štirimi streljanji ugnala rojakinjo Marto Olsbu Roeiseland za 21 sekund  in za 35 vodilno v svetovnem pokalu Švedinjo Hanno Oeberg. Edina slovenska biatlonka Lea Einfalt je zasedla 56. mesto. S tremi strelskimi napakami je zdrsnila na začelje, do konca pa si je pristreljala še tri kazenske kroge.

Preberite še:

Komentarji: