Fak in Košir s čekoma na počitnice

OKS  Odtisa kolajna naših najuspešnejših športnikov iz Pjongčanga
Fotografija: Slovenska junaka – Jakov Fak (desno) je s srebrom na posamični biatlonski preizkušnji na 20 km osvojil 20. slovensko kolajno na zimskih olimpijskih igrah, 21. je pripadla Žanu Koširju, bronastemu v deskarskem paralelnem veleslalomu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Slovenska junaka – Jakov Fak (desno) je s srebrom na posamični biatlonski preizkušnji na 20 km osvojil 20. slovensko kolajno na zimskih olimpijskih igrah, 21. je pripadla Žanu Koširju, bronastemu v deskarskem paralelnem veleslalomu. FOTO: Matej Družnik/Delo

Ljubljana – Dva meseca po zimskem olimpijskem spektaklu v Pjongčangu so spomini spet uhajali k najbolj slavnostnima trenutkoma slovenskega športa na tem tekmovanju: drugem mestu biatlonca Jakova Faka in tretjem deskarja Žana Koširja.

V Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru je namreč Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, slovesno sprejel naša najuspešnejša olimpijca, jima še enkrat čestital za podvig, izročil čeka z denarnima nagradama (v bruto znesku 17.500 evrov za Fakovo srebro in 15.000 za Koširjev bron), nakar so na zidu izjemnih dosežkov naše športne zgodovine slovesno predstavili odtisa kolajn iz Pjongčanga.
Žan Košir (levo) in Jakov Fak sta se razveselila odtisa kolajn z OI. FOTO: Roman Šipić/Delo
Žan Košir (levo) in Jakov Fak sta se razveselila odtisa kolajn z OI. FOTO: Roman Šipić/Delo

"Lahko sem le ponosen, da je zdaj tudi moja kolajna v družbi vseh tistih iz izjemne preteklosti slovenskega športa," je poudaril biatlonski as. Ponosen, da se je že z drugih olimpijskih iger zapored vrnil z uvrstitvijo na stopničke, je bil seveda tudi Košir, pred štirimi v Rusiji sicer dvakrat med dobitniki kolajn. Pred štirimi dnevi je praznoval 34. rojstni dan, o tem, kdaj bo sklenil športno pot, pa se še ni odločil. V naslednji sezoni ga namreč mika nastop na svetovnem prvenstvu.

Komentarji: