Fak ravnal modro: v Kanadi polarni mraz

Pravilna odločitev Jakova Faka, da se ni odpravil na severnoameriško turnejo. Tam ne bo tudi Klemna Bauerja.
Fotografija: Jakov Fak je najboljši rezultat sezone vpisal na domači Pokljuki. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Jakov Fak je najboljši rezultat sezone vpisal na domači Pokljuki. FOTO: Matej Družnik

Prve novice iz Canmora v Kanadi, kjer se bo v četrtek nadaljevala sezona svetovnega pokala v biatlonu, za tekmovalno karavano nikakor niso spodbudne.

Izjemno hladen val namreč ogroža izvedbo tekme, včeraj so na prizorišču namerili temperaturo kar 36 stopinj pod ničlo. Spored bi v četrtek po lokalnem času že ob 10. uri (po srednjeevropskem ob 18.) morali odpreti biatlonci na 20 km.

Glede na zadnje zdravstvene težave Jakova Faka pa je iz sedanjega zornega kota odločitev o njegovem treningu za svetovno prvenstvo doma in tako izostanku s tekem na prihajajoči severnoameriški turneji vsekakor pravilna.

Med 6. in 17. marcem bo v Östersundu na Švedskem svetovno prvenstvo, kar bo vrhunec biastlonske sezone, paradni mož v ekipi selektorja Uroša Velepca pa želi biti čim bolje pripravljen v lovu na novo odličje.

Slovenska reprezentanca bo v Kanadi tudi brez Klemna Bauerja, ki v sezoni 2018/19 nikakor ni našel prave forme, še najboljši je bil uvod na Pokljuki, zato se bo v miru pripravljal na Švedsko. Tekmovalca se bosta nekaj dni skupaj pripravljala na Pokljuki, predvidene so tudi priprave na Rogli, po vrnitvi iz Severne Amerike pa ekipa načrtuje skupne priprave v Ruhpoldingu.

Fak je zaradi bolezni izpustil skorajda ves januarski cikel z atraktivnimi tekmami v Oberhofu, Ruhpoldingu in Anterselvi. Na Pokljuki se je pripravljal za naslednje tekme.

Preberite še:

Komentarji: