Fillon Maillet zmagovalec svetovnega pokala 2021/22

Francoz je bil sicer drugi na današnji tekmi s skupinskim štartom v Estoniji.
Fotografija: Quentin Fillon Maillet je že zmagovalec svetovnega pokala v letošnji biatlonski zimi. FOTO: Vesa Moilanen/AFP
Odpri galerijo
Quentin Fillon Maillet je že zmagovalec svetovnega pokala v letošnji biatlonski zimi. FOTO: Vesa Moilanen/AFP

Francoski biatlonec Quentin Fillon Maillet je zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala 2021/22. Veliki kristalni globus si je priboril na današnji tekmi s skupinskim štartom v estonskem Otepääju, kjer je zasedel drugo mesto in tri tekme pred koncem in finalom v Oslu povečal prednost pred rojakom Emilienom Jacquelinom na neulovljivih 245 točk. Zmago je tokrat osvojil Norvežan Vetle Sjåstad Christiansen, tretjo v karieri.

Za Fillon Mailleta, ki je dobil vse tri poolimpijske posamične tekme, je bil na 15-kilometrski progi usoden tretji strelski postanek, ko je moral enkrat v kazenski krog in za zmago je zaostal za 5,9 sekunde. Tretji je bil še en Norvežan Sivert Guttorm Bakken, ki je bil na strelišču prav tako nenatančen enkrat.

Devetindvajsetletni Fillon Maillet, ki je na igrah v Pekingu osvojil dve zlati in tri srebrne kolajne, bo na biatlonskem prestolu nasledil Norvežana Johannesa Thingnesa Bøja. Ta po uspešnih olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je osvojil štiri zlata odličja, ni našel prave motivacije za nadaljevanje sezone, zato je konec februarja sporočil, da jo bo končal predčasno. Pred tem je Bø svetovni pokal osvojil kar trikrat zaporedoma. Slovenski biatlonci med najboljšimi 30 v svetovnem pokalu, ki imajo pravico nastopa na tekmi s skupinskim štartom, niso imeli svojega tekmovalca.

Komentarji: