Finka prehitra za Italijanko, ki ostaja v vodstvu

Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka zadnje tekme na Pokljuki, v teku za 40 sekund hitrejša od Dorothee Wierer. Brez Slovenk na zadnji tekmi, karavana se seli v Hochfilzen.
Fotografija: Na zmagovalnem odru sta družbo Kaisi Mäkäräinenovi (v sredini) delali Dorothea Wierer (levo) in Paulina Fialkova. FOTO: AP
Odpri galerijo
Na zmagovalnem odru sta družbo Kaisi Mäkäräinenovi (v sredini) delali Dorothea Wierer (levo) in Paulina Fialkova. FOTO: AP

Finka Kaisa Mäkäräinen je novo sezono svetovnega pokala v biatlonu začela tam, kjer je začela prejšnjo, na vrhu. Na zadnji pokljuški preizkušnji je bila najboljša v zasledovanju na 10 km in tako oplemenitila šprintersko zmago.

Dugouvrščena je bila Italijanka Dorothea Wierer, ki je zadržala mesto s šprinta, na tretje mesto pa se je iz osmega štartnega položaja povzpela Slovakinja Paulina Fialkova.

Finka je zadela vseh 20 strelov. FOTO: AP
Finka je zadela vseh 20 strelov. FOTO: AP


Mäkäräinenova in Wiererjeva sta zadeli vseh 20 strelov, v teku pa je bila Finka za Italijanko premočna in je slavila z več kot 40 sekundami prednosti (+41,3). Fialkova je bila prav tako brezhibna na strelišču, v zadnjih metrih pa je bila močnejša od Italijanke Lise Vitozzi.

»Vedela sem, da moram biti hitra, ker Wiererjeva hitro strelja. Nisem se počutila tako močno kot včeraj, a je bilo dovolj. Pokljuka mi je všeč, saj pogoji niso tako zahtevni, ker ni veliko vetra,« je po zmagi dejala Mäkäräinenova, ki je odločilno razliko napravila v teku, v katerem je dosegla drugi čas.

»Mislim, da je nepremagljiva, če zadane vse tarče. Videla sem, da je vse zadela, zato sem bila pod pritiskom. Nemogoče jo je bilo ujeti, ko sem prišla na strelišče, je ona odhajala. Danes je bila boljša,« je povedala Wiererjeva.

V skupnem seštevku še naprej vodi Wiererjeva, ki je na treh pokljuških tekmah zbrala 144 točk, druga je s 131 točkami Mäkäräinenova, tretja pa s 129 točkami Fialkova. Slovenk ni bilo na štartu, naslednja postaja bo prihodnji teden v avstrijskem Hochfilznu.

Preberite še:

Komentarji: