Glorija Kotnik in Žan Košir izpadla v osmini finala

Svetovni pokal se bo v Cortini d'Ampezzo nadaljeval prihodnjo soboto.
Fotografija: Žan Košir med kvalifikacijami v deskanju na snegu, Pjongčang 24. februar 2018. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Žan Košir med kvalifikacijami v deskanju na snegu, Pjongčang 24. februar 2018. FOTO: Matej Družnik

Na drugi tekmi nove sezone svetovnega pokala deskarjev v alpskih disciplinah v ruskem Banoju sta za edini slovenski uvrstitvi v finalne boje paralelnega veleslaloma poskrbela Gloria Kotnik in Žan Košir, ki pa si nato nista priborila nadaljevanja. Zmagala sta Nemka Ramona Theresia Hofmeister in Italijan Roland Fischnaller.

Kotnikova je v tem delu tekmovanja izpadla že v soboto na uvodu sezone. Tedaj je bila v paralelnem slalomu edina v slovenski ekipi, ki si je v kvalifikacijah izborila nadaljnje boje. Tokrat ji je četrtfinale preprečila Nemka Selina Jörg, ki je zmagala s 25 stotinkami prednosti. Selina Jörg je bila najboljša že v kvalifikacijah, v katerih se je s 16. mestom za las v nadaljevanje prebila Kotnikova.

»Znova sem dosegla osnovni cilj, prebila sem se skozi kvalifikacijsko sito, a tudi danes ostaja nekaj grenkega priokusa. Same vožnje so bile oba dneva dobre, kar je dober obet pred nadaljevanjem sezone v Italiji. Se že veselim svoje najljubše tekme v Cortini d'Ampezzo,« je po tekmi povedala Kotnikova, ki se z ekipo jutri vrne domov, v torek zjutraj pa odhajajo na trening v italijanske Dolomite, kjer jih čakata naslednji dve tekmi za svetovni pokal.





Pri moških se v soboto nobenemu od trojice Slovencev ni uspelo uvrstiti med najboljših 16., na drugi tekmi je to zmogel le Košir. Trikratni dobitnik olimpijskega odličja je imel proti Nemcu Stefanu Baumeisterju že nekaj prednosti, v boju za prevlado pa je napačno obremenil desko in ni mogel več izpeljati zavoja ter je odstopil.

»Uvod v sezono se ni razpletel po mojih željah. Vseeno sem bil v veleslalomu finalist in videl, kaj mi še manjka za preboj na mesta, ki jih pričakujem sam in moji privrženci. Brez skrbi, pred naslednjimi tekmami ostajam optimističen,« je po končanih tekmah v Rusiji dejal Košir.

Med deskarji je kvalifikacije dobil Sangho Lee iz Južne Koreje, Košir pa je bil petnajsti. Na 19. mestu je nastop končal Tim Mastnak, ki je zaključne boje zgrešil za desetinko, na 38. med 54 uvrščenimi pa je bil Rok Marguč.

Kotnikova je v tem delu tekmovanja izpadla že v soboto na uvodu sezone. FOTO: Roman Šipić/Delo
Kotnikova je v tem delu tekmovanja izpadla že v soboto na uvodu sezone. FOTO: Roman Šipić/Delo


V finali deskark sta se pomerili Ramona Theresia Hofmeister in Švicarka Ladina Jenny. Prva je bila ves čas boljša in ji Švicarka, ki se je na koncu nekoliko približala, ni mogla več ogroziti, zaostala je za 59 stotink. Ker je bila na uvodnem slalomu Nemka sedma, Jennyjeva pa tretja, je Švicarka prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku pokala.

V malem finalu je bila Avstrijka Claudia Riegler za 11 stotink ugnala Rusinjo Natalijo Soboljevo.

Med deskarji sta se v velikem finalu za zmago udarila Italijana Mirko Felicetti in Fischnaller. Prvi je nekaj bolje začel, nato pa je Fischnaller izkoristil svoje izkušnje, prevzel vodstvo in po odstopu rojaka dosegel svojo šestnajsto zmago v pokalu.

V tekmi za tretje mesto je Avstrijec Benjamin Karl, 16. v kvalifikacijah, ugnal Bolgara Radoslava Jankova, ki dvoboja ni končal.
Svetovni pokal se bo nadaljeval v soboto, 14. decembra, ko bo v Cortini d'Ampezzo na programu paralelni veleslalom.

Preberite še:

Komentarji: