Hirscher bo danes sporočil odločitev o koncu kariere

Mediji so bili prepričani, da bo Hirscher že 6. avgusta sklical pričakovano novinarsko konferenco, a jo je pozneje odpovedal.
Fotografija: Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher bo zvečer na novinarski konferenci v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o koncu kariere. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher bo zvečer na novinarski konferenci v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o koncu kariere. FOTO: AFP

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher bo zvečer na novinarski konferenci v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o koncu kariere. Veliko objav s poletnih treningov Avstrijca ni bilo, zato bi bilo nadaljevanje športne poti avstrijskega šampiona še največje presenečenje.

Preberite še: Marcel Hirscher končuje športno pot

Svetovna smučarska skupnost in avstrijska javnost tako bolj kot ne z največjo gotovostjo pričakuje, da bo tridesetletnik, ki je dobro znan ljubiteljem smučanja tudi na sončni strani Alp, sklenil svojo izjemno uspešno tekmovalno pot, zaznamovano s samimi presežniki. Mediji so bili prepričani, da bo Hirscher že 6. avgusta sklical pričakovano novinarsko konferenco, a jo je pozneje odpovedal.

"Dragi predstavniki medijev, lahko si predstavljate, da odločitev glede moje prihodnosti ni lahka. Bi še smučal v svetovnem pokalu ali ne? Nisem se še odločil, zato vas prosim za razumevanje, ker sem prestavil naše druženje," je Hirscher dejal ob preložitvi druženja z novinarji. To odločitev naj bi tako končno vendarle sporočil drevi, na novinarski konferenci z neposrednim prenosom na avstrijski javni TV (ORF).

Preberite še:

Komentarji: