Hirscher bo sodeloval na smuku v Innerkremsu

Avstrijec Marcel Hirscher bo v Innerkremsu nastopil v smuku za slovensko in hrvaško prvenstvo.

Objavljeno
19. marec 2014 10.30
CORRECTION-SKI-WORLD-MEN-SL-FINALS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Avstrijski smučar Marcel Hirscher, ki si je v tej sezoni priboril tretji zaporedni veliki kristalni globus, se je odločil, da bo jutri v v Innerkremsu nastopil na smukukaški preizkušnji slovenskega in hrvaškega prvenstva.

»Vsi vedo, da smo dobro pripravljeni za trde, ledene proge, a v zadnjih treh sezonah je bila praktično polovica tekem na mehkem, spomladanskem snegu,« je dejal Avstrijec, ki je specialist za tehnične discipline.

25-letni smučar bo ugodne spomladanske snežne razmere izkoristil tudi za dodatna testiranja smuči: »Zdaj je še v formi in to moramo izkoristiti, potem pa je lahko v miru dva meseca brez snega,« je povedal njegov trener Michael Pircher.

Marcel Hirscher želi postati prvi smučar s štirimi velikimi kristalnimi globusi, zato želi izboljšati svoje nastope v hitrih disciplinah. Lani v Beaver Creeku je želel nastopiti tudi v smuku, a za to ni imel dovolj točk Fis, ki jih bo skušal osvojiti že ta teden. »To je pravilo za eksote in moramo se vprašati, če to velja tudi za trikratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala, a tako pač je,« je še dodal Pircher.