Hölzlova po sijajnem drugem skoku na vrh, Križnarjeva deveta

Hölzlova je do zmage prišla z najdaljšim skokom dneva v drugi seriji, ko je pristala pri 99 metrih.
Fotografija: Križnarje va je po prvi seriji zasedala sedmo mesto s skokom, dolgim 88,5 metrov, v drugo pa je prav tako skočila 88,5 metrov, a v finalu izgubila dve mesti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Križnarje va je po prvi seriji zasedala sedmo mesto s skokom, dolgim 88,5 metrov, v drugo pa je prav tako skočila 88,5 metrov, a v finalu izgubila dve mesti. FOTO: Reuters

Avstrijka Chiara Hölzl (247,6) je zmagovalka prve posamične tekme svetovnega pokala v ženskih skokih v romunskem Rasnovu. Druga je bila Nemka Katharina Althaus (245,7), tretja pa še ena Avstrijka Eva Pinkelnig (240,8). Od Slovenk je bila najboljša Nika Križnar (222,5), ki je bila deveta.

Hölzlova je do zmage prišla z najdaljšim skokom dneva v drugi seriji, ko je pristala pri 99 metrih. Na prvo mesto je napredovala s petega po prvi seriji ter dobila drugo tekmo v sezoni. Po prvi seriji vodilna Althausova je na koncu zaostala za 1,9 točke.
Križnarje va je po prvi seriji zasedala sedmo mesto s skokom, dolgim 88,5 metrov, v drugo pa je prav tako skočila 88,5 metrov, a v finalu izgubila dve mesti.

Ema Klinec (212,9), najboljša slovenska skakalka v skupnem seštevku svetovnega pokala, je bila na koncu 15. V finalu je napredovala za tri mesta. Na 17. mestu je prvo tekmo v Rasnovu končala Špela Rogelj (207,5). Točki je osvojila še Katra Komar (178,8), ki je prvo posamično tekmo v Romuniji končala na 29. mestu.

V nedeljo bo na sporedu še druga posamična tekma, začela pa se bo ob 13. uri.

Komentarji: