Hörmann: Sankcije za vpletene v dopinško afero Seefeld naj bodo ostre

»Po mojem mnenju, odkrito rečeno, so kazni za takšne prekrške preblage,« poudarja predsednik Nemškega olimpijskega komiteja.

Objavljeno
04. marec 2019 15.43
Posodobljeno
04. marec 2019 15.56
Dopinškim grešnikom se ne sme gledati skozi prste, je prepričan prvi mož nemškega olimpijskega gibanja. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Frankfurt – Predsednik Nemškega olimpijskega komiteja Alfons Hörmann poudarja, da morajo biti sankcije za vse vpletene v novo dopinško afero Seefeld ostre, kršitelji pa obravnavani trdo in dosledno, saj lahko le tako preprečijo ponavljanje tovrstnih škandalov. »Po mojem mnenju, odkrito rečeno, kazni za takšne prekrške trenutno niso dovolj velike,« je bil iskren Hörmann in v isti sapi poudaril še, da se prepogosto zgodi, da sodišča sankcije za dopinške prekrške zavrnejo.


Osrednja figura dr. Mark Schmidt


V osrčju afere, ki je sicer izbruhnila med včeraj končanim nordijskim svetovnim prvenstvom v avstrijskem Seefeldu, so nemški zdravnik dr. Mark Schmidt iz Erfurta in trije njegovi najožji sodelavci. V preiskavo se je vključilo tudi državno tožilstvo, vpletenim pa grozijo zaporne kazni. »To so drakonske oblike kazni, upam, da bodo imele močan učinek tudi na vse druge,« je pojasnil Hörmann. Poleg petih smučarskih tekačev, ki so priznali zlorabo krvnega dopinga, so preiskovalci začasno pridržali tudi dva avstrijska kolesarja, Stefana Denifla in Georga Preidlerja.