Ilka drugič ponosno pela Zdravljico

Svetovni prvakinji v smuku so na trgu v Åreju glasno zaploskali, sledil je manjši sprejem.

Objavljeno
10. februar 2019 19.10
Posodobljeno
10. februar 2019 20.31
Ilka Štuhec je po St. Moritzu 2017 še drugič prejela zlato snežinko za zmago v smuku. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Åre - Komaj je Ilka Štuhec zbrala prve vtise po svoji sanjski predstavi in nato uvodnem slavju na prizorišču po drugem zaporednem naslovu svetovne prvakinje v smuku, že jo je ob začetku večera čakal nov izjemen trenutek, slovesna podelitev v središču kraja.

image
Ilka Štuhec ni skrivala izjemnega veselja ob novi zlati kolajni v smuku. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


Navdušeni smučarski poznavalci so napolnili trg v Åreju, izjemno zaploskali naši junakinji, posebej pa pozdravili tudi bronasto Lindsey Vonn, ki je še zadnjič nastopila na največjem smučarskem tekmovanju. Američanka je omenila tudi švedskega velikana alpskega smučanja Ingemarja Stenmarka, vodilna slovenska smučarka pa ni skrivala izjemnega veselja, tako kot ob prvi podelitvi na smučarskem štadionu je vnovič ponosno pela Zdravljico.

image
Corinne Suter (levo) in Ilka Štuhec sta v tekmovalni pokoj pospremili bronasto Lindsey Vonn (desno). FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


»Kar nepravično je primerjati obe zlati kolajni, to in tisto pred dvema letoma v St. Moritzu, vsaki pripada svoja zgodba. Ni se bilo lahko vrniti med najboljše po poškodbi, hvaležna sem vsem, ki so mi pomagali. Ob sebi imam najboljšo možno ekipo, sama se trudim, kot se lahko,« je v prvem pogovoru po večerni slovesni razglasitvi za TV Slovenija poudarila Ilka Štuhec.


Po podelitvi šampanjec in torta


Po podelitvi kolajn je Smučarska zveza Slovenija v trgovini enega od svojih pokroviteljev pripravila manjši sprejem za slovensko šampionko, ki je tam pozdravila pokrovitelje, novinarje in tudi kurente, ki so jo vzpodbujali že pred dvema letoma v St. Moritzu. Kurenti 311 oziroma Ilkini kurenti, kot jih je ona poimenovala. Privoščili so si torto in velikemu uspehu nazdravili s šampanjcem.

image
Sprejem za zlato Ilko Štuhec v Åreju. FOTO: Mojca Finc/Delo

 

Smukaški kraljici so čestitali številni znani obrazi