Ilka Štuhec iz Švice z lepo novico

Smučarka Ilka Štuhec je na današnjem pregledu dobila dokončno potrditev, da kolena ne bo treba operirati.

Objavljeno
02. maj 2018 18.48
Posodobljeno
13. marec 2019 23.40
Ilki Štuhec ne bo treba spet pod nož. FOTO: Matej Družnik/Delo
M. F.
M. F.
Medtem ko so se danes najboljši smukači in smukačice merili na finalu sezone za svetovni pokal v Andori, je dvakratna svetovna prvakinja v tej disciplini Ilka Štuhec imela pregled poškodovanega kolena v Švici. Na twitterju je sporočila, da operacija dokončno ne bo potrebna.

Štuhčeva se je poškodovala pred slabimi tremi tedni na smuku za svetovni pokal v Crans Montani. Na kliniki v Baslu jo je pregledal dr. Niklaus Friederich, ki jo je v preteklosti že operiral. Diagnoza je bila močno raztegnjena zadnja križna vez v levem kolenu. Dva tedna sta minila, odkar nosi opornico. Danes je po pregledu, ki je prinesel spodbudno novico, čivknila: "Uradno: operacija ne bo potrebna." V tej sezoni se je uspešno vračala po strgani sprednji križni vezi v kolenu, pečat je pustila z dvema zmagama, skupno se je štirikrat uvrstila na stopničke. Na vrhuncu sezone na Švedskem pa je še drugič v karieri postala svetovna prvakinja v smuku.

image
Mariborčanka se je v tej sezoni vračala po strgani sprednji križni vezi v kolenu, se štirikrat povzpela na stopničke v svetovnem pokalu, na svetovnem prvenstvu pa osvojila zlato kolajno. Pred tremi tedni se je spet poškodovala. FOTO: Reuters