Ilka Štuhec spet med tekmicami, na treningu deseta

Na prvem treningu pred uvodom v smukaško sezono najhitrejša Avstrijka Christine Scheyer.

Objavljeno
27. november 2018 23.27
Posodobljeno
27. november 2018 23.54
Lake Louise je prizorišče, ki ga ima Ilka Štuhec zelo rada. Tam je pred dvema sezonama dosegla premierni zmagi v svetovnem pokalu. Danes je bila na uradnem smukaškem treningu pred petkovo tekmo deseta. FOTO: Usa Today Sports
M. F.
M. F.
Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec, ki je nazadnje v svetovnem pokalu tekmovala konec marca 2017, se je danes po dolgi bolniški odsotnosti, ki je zaradi strgane sprenje križne vezi v kolenu trajala celotno olimpijsko sezono, vrnila v konkurenco. Pred premiero smukaške zime, ki jo bodo dekleta odprla v petek s smukom v Lake Louise, nadaljevala v soboto še z drugo smukaško preizkušnjo in nedeljskim superveleslalomom, se je Mariborčanka merila na prvem uradnem smukaškem treningu na kanadskem snegu.

Najhitrejša je bila Avstrijka Christine Scheyer (1:50,61) pred Francozinjo Romane Miradoli (+0,21) in Tamaro Tippler (047), prav tako Avstrijko. Štuhčeva je dosegla deseti čas, za Scheyerjevo je zaostala 0,87 stotink. Svetovna prvakinja v smuku, ki bo naslov branila februarja prihodnje leto na Švedskem, je v Lake Louise pred dvema sezonama začela svojo najboljšo sezono v karieri z dvema zmagama. Pred tekmami sta na sporedu še dva uradna treninga v kraljevski disciplini.