Ilka Štuhec sporočila lepo novico

Mariborčanka se je vesela vrnila iz Dubrovnika s pregleda poškodovanega kolena. Opornice ne potrebuje več.

Objavljeno
25. april 2019 13.49
Posodobljeno
25. april 2019 14.46
Koleno Ilke Štuhec, ki si ga je poškodovala marca na smukaški tekmi v Crans Montani, ne potrebuje več opornice. FOTO: Tadej Regent/Delo
M. F.
M. F.
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je na družbenih omrežjih sporočila dobro novico: obiskala je dr. Niklausa Friedericha, ki jo je v preteklosti že operiral, tokrat pa ji je po zadnjem pregledu poškodovanega kolena dovolil, da umakne opornico. »Ko doktor reče, da lahko daš 'bek' opornico. Super novice,« je Mariborčanka na facebooku razkrila veselo novico in objavila posnetek, v katerem umakne opornico in v kopalkah skoči v morje v Dubrovniku.Štajerka se je poškodovala marca na smuku v Crans Montani. Pri padcu si je močno raztegnila zadnjo križno vez, operaciji se je izognila, zdravljenje pa je zaznamovala opornica. Na ta način si je rehabilitacijo skrajšala za polovico v primerjavi s tisto, pri kateri bi morala na operacijsko mizo. 

Lastnica devetih zmag v svetovnem pokalu je pred enim mesecem presenetila z novico, da se sporazumno razhaja s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum, s katerima je – skupaj s svojo mamo Darjo Črnko, ki je bila njena serviserka vse do lanskega prihoda Aleša Sopotnika v ekipo, odtlej pa je vodja njene zasedbe – dosegla vse svoje uspehe. S kom bo sodelovala v prihodnje, v njenem taboru še ne razkrivajo.